NavMenu

Godina počela sa više blokiranih preduzeća i preduzetnika, iznos duga porastao na 1,21 mlrd EUR

Izvor: eKapija Subota, 10.02.2024. 14:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: archerix/shutterstock.com)Ilustracija
Na kraju januara u blokadi je bilo 20.058 izvršnih dužnika, što je rast od 0,51% u odnosu na mjesec ranije. Podaci Centralne banke pokazuju da je ukupan iznos duga porastao 2,38% i sada iznosi 1,21 mlrd EUR.

Od ukupnog iznosa duga na privredne subjekte odnosi se 1,19 mlrd EUR, što je rast od 2,43%.

Iz Centralne banke napominju da je koncentracija duga bila relativno velika, tako 10 najvećih blokiranih privrednih subjekata, odnosno 0,05% od ukupno evidentiranih dužnika, učestvovalo sa 29,2% u ukupnom iznosu blokade. To znači da je njihova blokada iznosila 354,78 mil EUR.

Podaci pokazuju i da 50 najvećih blokiranih privrednih subjekata, koji čine 0,25% od ukupno evidentiranih dužnika, učestvovalo je 50,49% u ukupnom iznosu blokade, što znači da je njihova blokada iznosila 613,46 mil EUR.

U neprekidnoj blokadi do jedne godine bilo je 1.431 izvršnih dužnika čija blokada je iznosila 42,63 mil EUR što čini 3,51% ukupnog iznosa blokade. Duže od godinu dana u blokadi je bilo 18.627 izvršnih dužnika sa iznosom blokade od 1.17mlrd EUR, što čini 96,49% ukupnog iznosa blokade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Industrija

Bez saglasnosti za otvaranje rudnika Brskovo

Komisija za analizu ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara Resources nije dala saglasnost za otvaranje rudnika Brskovo. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost devet glasova je bilo protiv otvaranja, dva za i jedan uzdržan. Konačnu odluku trebalo bi sjutra da donese ministar energetike i rudarstva Saša Mujović a nakon toga biće dostavljena Vladi na konačno odlučivanje. Iz GI Zdravi Mojkovac, čiji član Miodrag Fuštić učestvuje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.