NavMenu

BIG planira rekonstrukciju tržnog centra u Podgorici i gradnju novih u Nikšiću i Radanovićima - Najavljeno ulaganje 40 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 09.02.2024. 05:44
Komentari
Podeli
Budući izgled TC BIG Fashion Podgorica (Foto: Vlada Crne Gore)Budući izgled TC BIG Fashion Podgorica
Kompanija BIG Shopping Centers planira rekonstrukciju BIG Fashion tržnog centra u Podgorici, ali i početak radova na objektrima u Nikšiću i Radanovićima. Ulaganjem 40 mil EUR, kompanija će otvoriti više stotina radnih mjesta.

To je najavljeno tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića, ministra prostornog planiranja i urbanizma Janka Odovića i gradonačelnice Podgorice Olivere Injac sa delegacijom kompanije BIG Shopping Centers, predvođenom predsjednikom Eitanom Bar Zevom.

Iz kabineta Vlade saopšteno je da je tokom sastanka prezentovan plan rekonstrukcije BIG Fashion tržnog centra u Podgorici.

- Spajanjem dva postojeća objekta i dogradnjom stvoriće se dodatnih, preko 17.000 kvadratnih metara korisnog prostora, što znači veći broj objekata i radnih mjesta u tržnom centru - navodi se u saopštenju.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Bilo je riječi i o rješavanju problema parkinga, a planirana je izgradnja velike podzemne garaže na više nivoa.

Razgovaralo se i o daljim koracima, koji će dovesti do početka radova.

- Istaknuto je da rekonstrukcija neće, na bilo koji način, ugroziti rad tržnog centra, te da će on biti otvoren cijelim tokom trajanja radova - saopšteno je.

Iz BIG Shopping Centers-a naglasili su da su spremni i za početak radova u Nikšiću i Radanovićima. Kako je najavljeno, ulaganja od 40 mil EUR otvoriće i više stotina radnih mjesta.

Tokom sastanka zaključeno je da je neophodno administrativne procedure riješiti najefikasnije moguće, kako bi radovi mogli da počnu tokom 2024.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Industrija

Bez saglasnosti za otvaranje rudnika Brskovo

Komisija za analizu ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara Resources nije dala saglasnost za otvaranje rudnika Brskovo. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost devet glasova je bilo protiv otvaranja, dva za i jedan uzdržan. Konačnu odluku trebalo bi sjutra da donese ministar energetike i rudarstva Saša Mujović a nakon toga biće dostavljena Vladi na konačno odlučivanje. Iz GI Zdravi Mojkovac, čiji član Miodrag Fuštić učestvuje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.