NavMenu

U centru Budve planirana gradnja kondo hotela sa 5 zvjezdica (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 06.02.2024. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/ArhiBiro/Elaborat/Printscreen)
U strogom centru Budve planirana je izgradnja kondo hotela sa pet zvjezdica. Imaće tri podzemne etaže, prizemlje, mezanin i osam spratova.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji su investitori, više fizičkih lica, podnijeli Agenciji za zaštitu životne sredine.

Kako se može vidjeti u planu, na lokaciji je predviđena gradnja objekta sa ukupno 56 smještajnih jedinica - devet apartmana i 47 soba.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/ArhiBiro/Elaborat/Printscreen)
Izgradnja hotela predviđena je lokaciji koja je oivičena ulicama Mila Milunovića, Mediteranska i Slovenska obala.

U podrumskim etažama objekta predviđena je izgradnja garaže, a ukupno će biti 36 parking mjesta, od čega tri za osobe smanjene pokretljivošću i za lica sa invaliditetom.

Kada je riječ o uređenju prostora, predviđa se ukupno u parteru 207,78 m2 ozelenjenih slobodnih površina na parceli. Takođe obezbijeđeno je i značajnije učešće zelenila na krovu objekta, kao i na spratovima, gdje se djelovi terasa planiraju se ozeleniti.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/ArhiBiro/Elaborat/Printscreen)
- Poseban segment arhitektonskog rješenja enterijera i komunikacije unutar objekta predviđen je sa galerijskim hodnicima koji na ploči iznad prizemlja formiraju zelene atrijume u površini 22.96 m2 u zatvorenom prostoru, dok se na tipskim spratovima takođe nalaze atrijumi sa zelenilom na oba kraja hodnika - stoji u projektu.

Kako je pojašnjeno, učešće zelenila na objektu iznosi 617,61m2, dok ukupno učešće zelenila na parteru i objektu iznosi 825,39 m2.

Dokument će na javnom uvidu biti do 13. februara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Industrija

Bez saglasnosti za otvaranje rudnika Brskovo

Komisija za analizu ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara Resources nije dala saglasnost za otvaranje rudnika Brskovo. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost devet glasova je bilo protiv otvaranja, dva za i jedan uzdržan. Konačnu odluku trebalo bi sjutra da donese ministar energetike i rudarstva Saša Mujović a nakon toga biće dostavljena Vladi na konačno odlučivanje. Iz GI Zdravi Mojkovac, čiji član Miodrag Fuštić učestvuje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.