NavMenu

Novi kvadrati u Podgorici - Data saglasnost za stambeno-poslovni kompleks sa 245 stanova u City kvartu

Izvor: eKapija Srijeda, 24.01.2024. 13:52
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija KIPS gradnja korak je bliže izgradnji novog stambenog kompleksa na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić, pošto je od Agencije za zaštitu životne sredina dobila saglasnost na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu.

- U sprovedenom postupku utvrđeno je da Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekta - višeporodično stanovanje sa djelatnostima, urađen u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu i da sadrži definisane mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu - stoji u rješenju koje je donijela Agencija.

Rješenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza investitora da izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja sa djelatnostima realizuje u svemu prema mjerama zaštite životne sredine utvrđenim u Elaboratu, a koje se prevashodno odnose na mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja u toku izvođenja projekta, eksploatacije i u slučaju akcidenta, kao i na program praćenja uticaja projekta na životnu sredinu (monitoring).

Podsjetimo, KIPS gradnja na parceli površine 10.144 m2 planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa čija je bruto građevinska površina 31.796,76 m2.

Projektom je predviđena izgradnja tri objekta uz ulicu, koji će se sastojati od sedam lamela. Sve zgrade će imati po dvije podzemne etaže, odnosno dva podruma, prizemlje i pet spratova.

Sva tri objekta imaće zajedničku garažu koja se prostire na dva nivoa. Predviđena su ukupno 333 parking mjesta, i to 302 u podzemnoj garaži i 31 na nivou prizemlja. Obezbijeđeno je i 18 parking mjesta za osobe smanjenje pokretljivosti.

Prizemlje je namijenjeno poslovnim prostorima različite tipologije i površina.

Ukupan broj stanova je 245 - 180 jednosobnih, 45 dvosobnih i 20 trosobnih stanova.

Gradnja objekata je planirana fazno pri čemu se je predviđeno da u prvoj fazi bude izgrađen objekat III sa podrumskim etažama cjelokupnog bloka. U drugoj fazi predviđena je gradnja objekta II, a u trećoj objekta I.


Kompanija je tada kupila parcelu broj 9 površine 7.923 kvadrata za 2,3 mil EUR, kao i parcelu broj 10 od 10.143 kvadrata za iznos od 2,92 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.