NavMenu

Deset ideja za pokretanje sopstvenog biznisa sa 5.000 EUR

Izvor: Alo Ponedjeljak, 22.01.2024. 09:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freepik)Ilustracija
S obzirom na trenutne ekonomske trendove i mogućnosti koje nudi tehnologija, nikada nije bilo lakše započeti sopstveni biznis uz minimalna ulaganja. U svijetu gdje je preduzetništvo sve dostupnije, početni kapital od 5.000 EUR više nije prepreka, već prilika.

Pokretanje sopstvenog biznisa jedna je od najizazovnijih odluka u životu, posebno kada je početni kapital ograničen na 5.000 EUR. Iako je u pitanju skroman iznos, postoji veliki broj mogućnosti za pokretanje sopstvenog posla.

Ipak, imajte u vidu to da vam niko ne može reći koji biznis je najbolji za vas. Ova odluka zavisi od vaših specifičnih vještina, znanja i sposobnosti koje posjedujete. Međutim, ukoliko ste u potrazi za idejama koje vas mogu inspirisati, ovo je 10 pogodnih za biznis koje možete pokrenuti sa samo 5.000 EUR, malo znanja i truda.


Butik polovne garderobe

Zbog ekonomskih uslova, sve više ljudi se odlučuje da umjesto nove kupuje polovnu garderobu, pa tu priliku treba iskoristiti pametno.

Pokretanje prodavnice polovne garderobe sa 5.000 EUR je izvodljivo, jer su početni troškovi relativno niski. Ovaj budžet može pokriti osnovne troškove kao što su zakup prostora, početna nabavka robe, osnovno uređenje i marketing, a uvijek postoji i mogućnost onlajn prodaje.


Održavanje dvorišta i kuća

Biznis održavanja dvorišta i kuća predstavlja odličnu priliku, posebno u bogatijim djelovima grada, gdje broj kuća dominira nad brojem stanova. Budžet od 5.000 EUR može pokriti osnovne troškove, kao što su nabavka osnovnog alata, vozila za transport opreme, početni materijali i sredstva za rad, kao i osnovni marketing.


Proizvodnja sapuna i svijeća

Proizvodnja sapuna i svijeća kod kuće predstavlja kreativan i potencijalno profitabilan biznis. Ovaj posao vam omogućava da spojite umjetnost i preduzetništvo, kreirajući proizvode koji ne samo da donose radost vama tokom izrade, već i vašim kupcima. Uz pravilan pristup i posvećenost kvalitetu, vaš početni kapital od 5.000 EUR može da se pretvori u cvjetajući, održivi biznis.


Foto studio

Pokretanje fotografskog studija može biti sjajan izbor za one sa strašću prema fotografiji i željom da svoj hobi pretvore u profitabilan posao. U današnje vrijeme, kada su fotografije sve važnije u ličnom i poslovnom svijetu, usluge profesionalnog fotografa su veoma tražene.


Pokretanje podkasta

Pokretanje podkasta postaje sve popularniji izbor za preduzetnike, kreativce i stručnjake. Sa budžetom od 5.000 EUR, možete započeti kvalitetan podkast koji ima potencijal da privuče veliki broj slušalaca.


Onlajn prodavnica sa jednim proizvodom

Pokretanje onlajn prodavnice sa fokusom na jedan specifičan proizvod može biti izuzetno efektivna poslovna strategija, naročito u današnjem digitalnom dobu gdje uski tržišni segmenti sve više cvjetaju. Sa budžetom od 5.000 EUR, možete uspostaviti i pokrenuti profesionalnu onlajn prodavnicu, fokusirajući se na kvalitetan i jedinstven proizvod koji privlači određenu ciljnu grupu.


Iznajmljivanje bicikala i trotineta

Iznajmljivanje bicikala i trotineta može biti izuzetno isplativo, posebno u urbanim područjima ili turističkim destinacijama. Sa budžetom od 5.000 EUR, možete nabaviti dovoljno bicikala i trotineta i pokriti osnovne troškove poslovanja.


Studio za masažu

Pokretanje studija za masažu može biti izuzetno isplativo, naročito ukoliko posjedujete vještine iz ove oblasti. Sa budžetom od 5.000 EUR, možete pokriti osnovne troškove, kao što su zakup i uređenje prostora, nabavka masažnih stolova, ulja i losiona, kao i osnovne troškovi marketinga, ali i obuku, ukoliko vam je neophodna.


Ketering

Pokretanje ketering servisa može biti odličan izbor za one koji imaju strast prema kuvanju i ugostiteljstvu. Budžet od 5.000 EUR dovoljan je za manji ketering biznis koji se fokusira na događaje, privatne zabave ili korporativne sastanke.


Frizerski salon

Pokretanje frizerskog salona može biti izuzetno dobra poslovna prilika, posebno ako imate strast prema ovom poslu. Sa budžetom od 5.000 EUR, možete pokrenuti mali frizerski salon, opremljen osnovnim neophodnim alatima i inventarom.


Da li vrijedi pokretati biznis sa 5.000 EUR?

Odgovor na ovo pitanje leži u vašim očekivanjima i ciljevima. Ulaganje od 5.000 EUR može biti izvanredan prvi korak ka slobodi za one koji teže da rade samostalno, bez šefa.

Međutim, važno je imati realistična očekivanja. Biznis započet sa 5.000 EUR vjerovatno neće odmah da podrazumijeva milionske prihode, ali to ne znači da nije vrijedan truda. Međutim, ovaj početni kapital može vam omogućiti da razvijete poslovni model, testirate tržište i postavite temelje za budući rast.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Industrija

Bez saglasnosti za otvaranje rudnika Brskovo

Komisija za analizu ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara Resources nije dala saglasnost za otvaranje rudnika Brskovo. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost devet glasova je bilo protiv otvaranja, dva za i jedan uzdržan. Konačnu odluku trebalo bi sjutra da donese ministar energetike i rudarstva Saša Mujović a nakon toga biće dostavljena Vladi na konačno odlučivanje. Iz GI Zdravi Mojkovac, čiji član Miodrag Fuštić učestvuje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.