NavMenu

Poništen oglas za prodaju zemljišta u Bloku 19a prekoputa Sava centra

Izvor: eKapija Utorak, 09.01.2024. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot)
Republička direkcija za imovinu poništila je oglas za prodaju 7.485 m2 neizgrađenog građevinskog zemljiša u Bloku 19a na katastarskoj parceli 6915 u vlasništvu Srbije, a koji je objavljen polovinom decembra.

- Ovim oglasom poništava se u cjelosti Oglas br. 38 za sprovođenje postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije radi izgradnje, putem prikupljanja pismenih ponuda, objavljen 16. decembra - navode iz Direkcije.

Da podsjetimo, riječ je o zemljištu na atraktivnoj lokaciji, preko puta Sava centra, odnosno o parceli koja se nalazi između Ulice Vladimira Popovića i Bulevara Arsenija Čarnojevića (autoputa). Početna cijena po kojoj bila oglašena prodaja ovog zemljište bila je oko 441,1 milion dinara, odnosno 58,932 dinara po kvadratu.

Kako je bilo navedeno u oglasu, kada je polovinom decembra oglašena prodaja, ova parcela, kao gradsko građevinsko zemljište, nalazi se u površinama ostalih namjena zona komercijalnih sadržaja u službi obrazovanja. U okviru nje se, kako je istaknuto, mogu planirati privatne predškolske ustanove, osnovne škole, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, uz obavezu izrade urbanističkog projekta.

Šta je razlog za poništenje ove prodaje ne zna se, ali ono što jeste poznato je da, ubrzo pošto je oglas o prodaji objavljen, žitelji bloka 19a usprotivili su se tome ne želeći da se na toj zelenoj površini grade novi kvadrati, kakva god bila njihova namjena. Oni su prethodnih dana najavili i potpisivanje peticije u vezi sa tim.

D. A.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Finansije

Neznatan pad efektivne kamatne stope

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63%, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). - Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou porasla 0,01 procentni poen na 6,16% - navodi se u Biltenu CBCG. Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u martu je pala 0,07 procentna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.