NavMenu

Odobreno idejno rješenje za rekonstrukciju škole u Srbini

Izvor: eKapija Nedjelja, 10.12.2023. 14:12
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi)
Služba Glavnog gradskog arhitekte Opštine Herceg Novi izdala je saglasnost na idejno rješenje za rekonstrukciju škole u Srbini. Slijedi izrada glavnog projekta, a potom i tenderska procedura za izbor izvođača radova koje finansira Uprava za kapitalne projekte kroz budžet Crne Gore, navedeno je na opštinskom sajtu.

Prema ocjeni službe Glavnog gradskog arhitekte, idejno rješenje za rekonstrukciju zadužbine Bošković, Đurović, Laketić, koje je radila kompanija Ing invest doo iz Danilovgrada, u skladu je sa urbanističko tehničkim uslovima koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi i konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore, ne prelazi postojeće gabarite, predviđa očuvanje spoljašnjeg izgleda zadužbinske zgrade i donosi nova, funkcionalnija rješenja za iskorišćenost enterijera koja odgovaraju savremenim principima školstva.

(Foto: Opština Herceg Novi)

Uz prostor predviđen za nastavni proces, idejnim rješenjem je planirana i prostorija legata i arhivskog materijala.

Prema tenderu, ista kompanija će raditi i glavni projekat, a za izradu tehničke dokumentacije je izdvojeno 60.000 EUR bez PDV-a, dok su sredstva za finansiranje cjelokupnog projekta predviđena kapitalnim državnim Budžetom za 2023. godinu i biće prenijeta u 2024. godinu.

Opština Herceg Novi već duži niz godina uporno ulaže napor da zadužbinsko zdanje Bošković, Đurović, Laketić, kao vrijedno kulturno dobro i legat namijenjen Herceg Novom zaštiti i vrati namjeni, a to je vaspitno-obrazovni karakter, dodaje se. Zbog toga je lokalna samouprava u više navrata slala urgencije nadležnim državnim institucijama, inicirala sastanke pa i procjenu bezbjednosti i stabilnosti objekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.