NavMenu

Mađarska 4iG grupa zainteresovana za nove investicije u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Petak, 01.12.2023. 06:18
Komentari
Podeli
Gelert Jasai i Milojko Spajić (Foto: Gov.me/S. Matić)Gelert Jasai i Milojko Spajić
Brzina razmjene podataka rapidno raste na globalnom nivou. Zato prilagođavanje infrastrukture, brzina i kvalitet internet usluga ostaju ključni izazovi u budućnosti, poručeno je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predsjednikom 4iG grupe iz Mađarske Gelertom Jasaijem.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je bilo riječi o sprovođenju Memoranduma potpisanog ranije ove godine između Vlade Crne Gore i 4iG grupe koji, kako je zaključeno, predstavlja dobar temelj za unaprjeđenje saradnje.

Spajić kazao je da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru te da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera.

- Crnoj Gori su potrebni investitori koji će donositi novi kapital, ali je uvoz znanja i ekspertiza naš prioritet. Želimo da se dalji razvoj naše ekonomije temelji na novim tehnologijama i znanjima, te da naše kompanije sa svojim uslugama, postanu konkurentne i na širem, međunarodnom tržištu - istakao je premijer.

Predsjednik 4iG grupe Gelert Jasai informisao je premijera Spajića o poslovanju kompanije kao i sa projektima koje trenutno realizuje u Mađarskoj i u regionu. On je premijera upoznao i sa planovima ove kompanije za intenziviranje poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori sa akcentom na oblast digitalizacije - od IT rješenja za javne usluge do unapređenja kvaliteta telekomunikacionih usluga.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje i dogovorili nastavak komunikacije ovim povodom.

4iG Grupa je vlasnik kompanije ONE Crna Gora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.