NavMenu

Najavljena snažnija regionalna saradnja u oblasti supervizije banaka

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2023. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Centralna banka Crne Gore)
Kvalitetna, neselektivna i depolitizovana supervizija banaka garant je stabilnosti i zdravlja bankarskog sektora, poručeno je sa sastanka guvernera Radoja Žugića i direktora Sektora za kontrolu CBCG Dejana Vujačića sa Srđanom Šuputom, direktorom Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Admilom Nukićem, pomoćnikom direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Darkom Stamenkovićem, generalnim direktorom Sektora za kontrolu poslovanja banaka u Narodnoj banci Srbije.

Kako je saopšteno iz Centralne banke, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima produbljivanja regionalne saradnje između institucija zaduženih za superviziju banaka, kroz razmjenu znanja i iskustava.

- Sagovornici su se saglasili da je neophodno kontinuirano snažiti kapacitete u oblasti supervizije, zbog značaja koji ova funkcija ima u kontekstu očuvanja stabilnosti finansijskog sistema i posredno čitave ekonomije - navodi se u saopštenju.

Potreba stalnog unapređivanja kvaliteta rada supervizije posebno je naglašena u aktuelnim okolnostima rasprostranjenih geopolitičkih, ekonomskih i finansijskih izazova.

Povod posjete predstavnika institucija zaduženih za superviziju banaka Crnoj Gori je dvodnevni regionalni panel pod nazivom "Iskustva i izazovi supervizije" koji je organizovala CBCG, a tokom koga će se raspravljati o ključnim pitanjima vezanim za nadzor nad poslovanjem banaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Energija, Industrija

Sa održivih lokacija za OIE u Nikšiću struja za 200.000 domaćinstava - Potencijalni kapacitet vjetra oko 40 MW, solara čak 2,7 GW

Energija iz obnovljivih izvora sa održivih lokacija samo u Opštini Nikšić mogla bi da snabdijeva više od 200.000 crnogorskih domaćinstava, saopšteno je na predstavljanju rezultata studije Mapiranje potencijala solara i vjetra na teritoriji opštine Nikšić. Studija, koja je predstavljena danas u Podgorici, pokazala je da su ublažavanje negativnih posljedica klimatskih promjena i zadržavanje globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.