NavMenu

Zoran Kovačević novi izvršni direktor Instituta Igalo

Izvor: Mina Četvrtak, 30.11.2023. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Odbor direktora Instituta Simo Milošević izabrao je danas Zorana Kovačevića za izvršnog direktora te ustanove po konkursu koji je bio raspisan od 3. do 18. novembra.

Dosadašnji vršilac dužnosti izvršnog direktora, Savo Marić, razriješen je sa te funkcije.

Predsjednik Odbora, Batrić Kontić, rekao je za Radio televiziju Herceg Novi (RTHN) da je sastanak održan u nepotpunom sastavu, jer su prije nekoliko dana dva člana dala ostavku.

- Po meni je to diskutabilno, jer je Odbor odluku o raspisivanju konkursa donio jednoglasno u punom sastavu. Postoje stenogrami i zapsinici sa sastanka da su i oni bili nezadovoljni radom vršioca dužnosti izvršnog direktora, rezultatima postignutim i prošle, a posebno ove godine iako su tokom ove godine povećane cijene usluga prema Fondu zdravstva, ali i za ostale korisnike - rekao je Kontić.

On je naveo da je, takođe, bio neprofesionalan odnos v.d. izvršnog direktora prema Odboru i nijesu se realizovale odluke Odbora.

- Donijeli smo odluku nakon intervjua i na osnovu plana za izlazak iz krize Instituta koji je Kovačevć dostavio na konkursu. To je jedan ozbiljan pristup da se konačno počne sa pozitivnim poslovanjem. Moram da kažem i da je Institut jedino poslovao u plusu za vrijeme kada je Kovačević bio izvršni direktor - kazao je Kontić.

Na konkurs su se prijavila dva kandidata. Osim Kovačevića za tu funkciju je bila zainteresovana i Slavica Milić iz Podgorice koja je početkom sedmice odustala.

Milić je, kako je naveo, obavijestila Odbor da odustaje nakon nekih novinskih natpisa koji nijesu bili istiniti i ona je, da li izrevoltirana ili iz nekog drugog razloga, odustala.

- Obratila se nama da neće prisustvovati intervjuu tako da je jedini kandidat bio Zoran Kovačević - dodao je Kontić.

Na pitanje RTHN da li je odluka Odbora validna s obzirom na činjenicu da su dva člana podnijela ostavku i da je donijeta u nepotpunom sastavu, Kontić je odgovorio da je Odbor u mandatu dok se ne izabere novi.

- Kada neko podnese ostavku, raspisuje se vanredna Skupština akcionara u roku od 60 dana na kojoj se biraju novi članovi. Dok se oni ne izaberu, ovaj Odbor direktora mora da radi - naveo je Kontić.

Odluku o izboru direktora, osim Kontića, donijeli su predstavnici manjinskog kapitala Žarko Rakčević i Savo Kalezić. Ostavke su podnijeli Predrag Dragojlović i Marija Miličković, predstavnici državnog kapitala, odnosno Investiciono-razvojnog fonda (IRF) i Vlade Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Industrija

Bez saglasnosti za otvaranje rudnika Brskovo

Komisija za analizu ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara Resources nije dala saglasnost za otvaranje rudnika Brskovo. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost devet glasova je bilo protiv otvaranja, dva za i jedan uzdržan. Konačnu odluku trebalo bi sjutra da donese ministar energetike i rudarstva Saša Mujović a nakon toga biće dostavljena Vladi na konačno odlučivanje. Iz GI Zdravi Mojkovac, čiji član Miodrag Fuštić učestvuje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.