NavMenu

Izgradnjom dionice Pošćenje-Brezna putni pravac ka Srbiji skraćuje se za 10 km - Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije, vrijednost skoro milion eura

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2023. 13:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Boukaih/Unsplash)Ilustracija
Uprava za saobraćaj ponovila je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju magistralnog puta Pošćenje - Brezna, na koridoru magistralnog puta od Žabljaka do Risna.

Vrijednost nabavke ostala je nepromijenjena u odnosu na prethodni tender i iznosi 820.000 EUR bez, odnosno 992.200 EUR sa uračunatim PDV-om.

Rok za dostavljanje ponuda je 18. decembar do 11 sati, dok je rok za izvršenje ugovora 730 kalendarskih dana.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, prethodni tender objavljen je u julu ove godine, a prije toga i u maju 2022, te sredinom 2020, kada je vrijednost radova bila 700.000 EUR.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, dionica Pošćenje - Brezna dio je magistralnog pravca M-6 i značajna veza Crne Gore sa Srbijom.

- Putni pravac Risan - Nikšić - Žabljak - Pljevlja - Mihajilovica, odnosno magistralni put M-6 je vrlo značajna veza Crne Gore sa Srbijom. Razvojem turizma na sjeveru Crne Gore postojeći put Jasenovo Polje - Šavnik postao je veoma prometan, ali ima veoma skromne horizontalne elemente trase iskazane kroz veoma male radijuse krivina i postojanje više serpentina, zatim značajne podužne nagibe, ali i veoma otežano zimsko održavanje zbog čestog zavijavanja preko planinskog masiva Vojnik, kao i veoma visoka kota samog tunela. Sve ovo uslovilo je potrebu izrade projektne dokumentacije dionice puta Pošćenje - Brezna, čime se postojeći putni pravac skraćuje za cca 10 km, a dužina same dionice iznosi cca 15 km - navodi se u tenderu.

Imajući u vidu da je planirana izgradnja puta potpuno novom trasom Pošćenje - Brezna, neophodno je uraditi vezu sa postojećim magistralnim putem M-6 u Petnjici i magistralnim putem M-3 u Brezni.

Tehnička dokumentacija za izgradnju dionice magistralnog puta Pošćenje - Brezna će se izrađivati na nivou idejnog rješenja, te idejnog i glavnog projekta.

- Svrha izrade idejnog rješenja i idejnog projekta je da se sa stanovišta ekonomskih, funkcionalnih i tehničkih zahtjeva, kao i zahtjeva za zaštitu životne sredine, utvrdi optimalna varijanta trase, objekata na trasi, zatim složenih objekata (mostovi, vijadukti, nadvožnjaci, podvožnjaci i tuneli), način izgradnje, tehničke, tehnološke i funkcionalne karakteristike, organizacioni elementi izgradnje, procijenjena vrijednost radova po varijantnim rješenjima.

U fazi izrade idejnog rješenja za dionicu magistralnog puta Pošćenje - Brezna, projektant je dužan obraditi tri varijantna rješenja trase saobraćajnice sa pripadajućim objektima i složenim objektima na trasi. Nakon usvajanja optimalne varijante iz idejnog rješenja ona se dalje razrađuje kroz idejni projekat. Projektant je dužan u fazi izrade idejnog projekta obraditi minimum dvije alternative usvojenog rješenja trase saobraćajnice sa pripadajućim objektima i složenim objektima na trasi u cilju dobijanja mikrolokacije najoptimalnijeg položaja trase, kao i definisanje osnovnih karakteristika objekata.

Cilj izrade glavnog projekta je detaljna tehnička razrada usvojene varijante iz idejnog projekta na definitivno utvrđenoj mikrolokaciji, a na nivou razrade koji je dovoljan za racionalno oblikovanje svih elemenata puta, za izbor optimalnog načina građenja, za izradu detaljnog predmjera i predračuna radova, a radi izrade tenderske, odnosno ugovorne dokumentacije i izvođenje radova.

Za dionicu magistranog puta Pošćenje - Brezna za koje se dokumentacija izrađuje na nivou glavnog projekta, Projektant je dužan investitoru predati trasu i sve njene podatke i elemente propisno i vidno obilježene na terenu, neposredno prije početka izvođenja radova.

Istraživanjima treba obuhvatiti koridor, koji u svakom slučaju treba obuhvatiti potrebnu širinu, odnosno uticajnu zonu, koja može biti i šira ili uža, ali mora da garantuje adekvatno, realno i kvalitetno zaključivanje o geotehničkim uslovima izgradnje, oko projektovane trase puta, sa desne i lijeve strane u širini po minimalno 40 m, računajući i varijantna rješenja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Odluka o otvaranju dijela puta Lubnice-Jezerine u narednih 10 dana

Komisija za tehnički pregled koju je formiralo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u narednih desetak dana odlučiće da li će dio puta Lubnice - Jezerine pustiti u saobraćaj, izdati dozvolu za njegov probni rad ili donijeti odluku da trasu ne otvori. To Portal RTCG saznaje u Upravi za saobraćaj. Prvi sastanak Komisije koja broji 14 članova održan je u četvrtak, a u narednim danima donijeće konačnu odluku. Iako je rok za završetak

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.