NavMenu

Raspisan poziv vrijedan 3,6 mil EUR za projekte u okviru Programa za dunavsku regiju

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2023. 10:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Program za dunavsku regiju objavio je 27. novembra 2023. poziv za Seed Money Facility (SMF) projekte, koji će biti otvoren do 29. marta 2024. godine. To će, ujedno, biti i jedini poziv za ovu vrstu projekata u finansijskom periodu 2021-2027.

SMF poziv pruža konkretnu podršku i doprinos ciljevima Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR) i krajnji output-i ovih projekata su detaljno razrađene projektne ideje koje doprinose razvoju u okviru 12 prioritetnih oblasti strategije.

S ovim projektnim idejama se dalje može aplicirati na sve relevantne postojeće instrumente finansiranja u dunavskoj regiji, uključujući ne samo programe teritorijalne saradnje, već i ostale programe EU te postojeće državne fondove i ostale javne i privatne investitore.

Ukupna raspoloživa sredstava u ovom pozivu su 3,6 mil EUR (do 300.000 EUR za svaku od prioritetnih oblasti).

Maksimalni iznosi po projektu mogu biti od 50.000 do 100.000 EUR (bez nacionalnog sufinansiranja od 20%), u zavisnosti od tipa projekta, prenosi DEI.gov.ba.

Više informacija o pozivu nalazi se na web stranici Programa za dunavsku regiju.

Svi zainteresovani se na webinar za vodeće aplikante, koji će se održati 7. decembra 2023. u organizaciji Zajedničkog sekretarijata Programa, mogu registrovati ovdje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.02.2024.  |  Saobraćaj

Ako stigne dobra ponuda, aerodromi idu pod koncesiju

Glavni strateški cilj ekonomske politike Crne Gore je ostvarenje pametnog, održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života svih njenih građana, navodi se u nacrtu srednjoročnog programa rada Vlade do 2027. godine. Javna rasprava o ovom dokumentu počela je juče i trajaće do 9. marta. U dokumentu se kaže da Vlada planira davanje aerodroma pod koncesiju "pod uslovom da dobije adekvatnu ponudu". -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.