NavMenu

Žene lojalne i pragmatične - "Women on Boards" će osnažiti razvoj ekonomije

Izvor: eKapija Srijeda, 29.11.2023. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Investiciono-razvojni fond)
Želim da naša Crna Gora bude prosperitetna, društveno-odgovorna, i zemlja jednakih šansi za sve, bez obzira na razlike. Zato snažno podržavam program "Women on Boards", koji će omogućiti razvoj znanja i vještina ženama koje će biti spremne da se jače uključe u pozicije razvoja i ekonomskog odlučivanja u državnim i privatnim kompanijama, kazao je biznismen i humanista Hajriz Brčvak.

- Veličina čovjeka se ogleda u njegovoj želji i čežnji da pomogne drugima, a posebno svojoj zajednici pa me izuzetno raduje što je Investiciono-razvojni fond pokrenuo program "Women on Boards", koji će pomoći daljem razvoju crnogorske ekonomije i društva u cjelini - poručio je Brčvak.

On je izražavajući snažnu podršku "Women o Boards" programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u partnestvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, pozvao sve koji mogu da utiču da se usvoje Izmjene zakona o privrednim društvima, koje podrazumijevaju rodnu uravnoteženost u organima upravljanja velikih crnogorskih privrednih društava.

- Majka, kćerka, sestra, supruga - su neke od ženskih bića, koje nam je Stvoritelj ostavio u amanet, i dao nam ih kao podršku, posebno u teškim trenucima. Danas je njihova uloga još značajnija, a iskustvo me naučilo da su žene lojalne, nepokolebljive pred ciljevima, i pragmatične u pravljenju kompromisa - zaključio je Brčvak.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Ulaganja u elektronske komunikacije porasla 11% - U ovoj godini planirane investicije vrijedne 68 mil EUR

Operatori elektronskih komunikacija su tokom prošle godine u razvoj elektronskih komunikacionih mreža i usluga u Crnoj Gori uložili oko 76,3 mil EUR, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i opštansku djelatnost (EKIP). To je, kako su naveli, 10,75% više u odnosu na 2022. godinu kada su ostvarena ulaganja u iznosu od 68,9 mil EUR ulaganja. - Ovako visok nivo investicija doprinosi daljem povećanju dostupnosti savremenih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.