NavMenu

Početak radova na drugoj dionici auto-puta sledeće godine

Izvor: eKapija Srijeda, 29.11.2023. 11:21
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Dinamičan infrastrukturni razvoj jedan je od glavnih ciljeva Vlade i važan preduslov za intenziviranje ekonomskih aktivnosti, poručeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima stranih investitora u Crnoj Gori.

Spajić je upoznao sagovornike sa planovima za razvoj saobraćajne i željezničke infrastrukture i u tom kontekstu najavio početak radova na drugoj dionici auto-puta tokom naredne godine.

- Vjerujemo u ekonomske promjene i stvaranje novih vrijednosti za naše građane. U tom cilju potrebno je beskompromisno raditi na eliminaciji neformalne ekonomije i biznis barijera - kazao je premijer.

Predstavnici Savjeta stranih investitora su upoznali premijera sa Strategijom za period 2024 - 2026 i iskazali uvjerenje da Crna Gora može biti najkonkurentnija zemlja za investicije u regionu.

(Foto: Gov.me/S. Matić)
- Ohrabreni smo spremnošću Vlade da se učinkovitije odredi prema prepoznatim izazovima sa kojima se suočavaju strani investitori. Vjerujemo da će posebna pažnja biti usmjerena na pažljivo donošenje odluka koje mogu uticati na cjelokupnu ekonomiju, s posebnim naglaskom na poresku politiku i dalje usklađivanje pravnog okvira sa evropskim standardima - poručio je Tamaš Kamaraši, predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i predsjednik Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke (CKB).

Na sastanku je još ocijenjeno da su jačanje infrastrukture, digitalizacija baze podataka i podrška malim i srednjim preduzećima važne za nastavak ekonomskog razvoja Crne Gore.

U cilju što efikasnije realizacije definisanih ciljeva, izražena je spremnost da se organizuju redovni sastanci predstavnika Vlade i Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.

Ispred Savjeta stranih investitora sastanku su još prisustvovali Arijana Nikolić Vučinić, izvršna direktorica Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i Remon Zakarija, član Upravnog odbora i šefa kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Ulaganja u elektronske komunikacije porasla 11% - U ovoj godini planirane investicije vrijedne 68 mil EUR

Operatori elektronskih komunikacija su tokom prošle godine u razvoj elektronskih komunikacionih mreža i usluga u Crnoj Gori uložili oko 76,3 mil EUR, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i opštansku djelatnost (EKIP). To je, kako su naveli, 10,75% više u odnosu na 2022. godinu kada su ostvarena ulaganja u iznosu od 68,9 mil EUR ulaganja. - Ovako visok nivo investicija doprinosi daljem povećanju dostupnosti savremenih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.