NavMenu

Preduzeće Deponija će problem skladištenja guma pokušati da riješi kroz privatno-javno partnerstvo

Izvor: Dan Ponedjeljak, 20.11.2023. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/David Edelstein)Ilustracija
Preduzeće Deponija nastojaće da kroz privatno-javno partnerstvo riješi problem starih guma koje se sve češće pale. Dio tih guma sada se skladišti na Deponiji Livade što ne bi smjelo, jer ovo gradsko preduzeće nema pogod za tretman otpadnih guma. Velika količina guma sada se čuva na otvorenom što nije bezbjedno, jer postoji mogućnost da se one zapale i u krugu Deponije.

- Gume svakako ne smijemo da prihvatamo i da ih skladištimo kod nas. Za sve te gume koje tu vidite, a kojih ima ugrubo oko 20 do 25 šlepera, vjerujem da ćemo naći rješenje. Nadamo se da ćemo ih sve negdje distribuirati i pomjeriti kako se kod nas ne bi nalazile, dok ne osposobimo i stvorimo preduslove za pogon za tretman guma - rekao je Aleksandar Božović, v.d. direktora Deponije.

Božović kaže da su gume resurs koji se može iskoristiti.

- Gume su resurs kao i sve drugo i mogu da budu korisne. Od njih može dodatno da se zaradi, a ne da budu problem koji posmatramo tako da može da izgori i da dođe do ekološke katastrofe - ističe Božović.

Uprava Deponije već pregovara sa privatno-javnim partnerima kako da riješi ovaj problem.

- Upravo očekujemo sastanak u vezi sa pogonom za tretman starih guma. Imaćemo neku ponudu kako bi to izgledalo. Gledaćemo da to ide kao privatno-javno partnerstvo gdje mi ne bi imali trošak što se tiče pogona, instalacija i slično, već samo da budu naši zaposleni. Vidjećemo najbolja rješenja i ono što bude najpovoljnije za gradsko preduzeće, a sa druge strane da bude nešto što je produktivno, jer moraju i partneri da zarade neki novac, odabraćemo - kazao je Božović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.