NavMenu

Montenegroberza izvršila vanrednu reviziju indeksa MONEX zbog isključenja akcija Prve banke za prime tržišta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.11.2023. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: SergeyP/shutterstock.com)
Montenegroberza je izvršila vanrednu reviziju berzanskog indeksa MONEX zbog isključenja akcija Prve banke Crne Gore sa prime tržišta i uključenja na MTP ME Sustainable.

Kako je saopšteno, nakon revizije, u sastav indeksa MONEX uvrštene su 2 nove kompanije - Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo i Industriaimport-industrijaimpex Podgorica.

U saopštenju Montenegroberze navodi se da su iz indeksne korpe su isključene akcije četiri emitenata. To su Prva banka Crne Gore, Lutrija Crne Gore, Centrojadran iz Bara i Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG.

Indeks MONEX je opšti (benchmark) indeks i pokazatelj je stanja i kretanja cijena akcija na regulisanom tržištu, odnosno na berzanskom i slobodnom tržištu Montenegroberze.

Indeks MONEX se računa počev od marta 2003. godine. Početna vrijednost iznosi 1,000.00 indeksnih poena.

Vanredna revizija indeksa MONEX vrši se na osnovu podataka o trgovanju u dvanaestomjesečnom periodu, koji prethodi reviziji. Izbor emitenata, čije će akcije ući u sastav indeksa, vrši se na osnovu rangiranja po koeficijentu likvidnosti, a uzima se u obzir free float tržišna kapitalizacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.