NavMenu

Zatvoren konkurs za izvršnog direktora Instituta Igalo, stigle dvije prijave

Izvor: rthn.co.me Ponedjeljak, 20.11.2023. 07:22
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Na konkurs za izvršnog direktora Instituta Dr Simo Milošević, koji je zatvoren 18. novembra, stigle su dvije prijave. Ostavljen je rok za prispjeće prijava koje su eventualno poslate putem pošte nakon čega će Odbor direktora razmatrati i odlučivati o kandidatima koji su konkurisali za ovu odgovornu funkciju.

Institiut Igalo već duži niz godina posluje sa velikim problemima, opterećen višemilionskim dugovima a namjera Odbora direktora je da dovede profesionalni menadžment koji će imati kapaciteta i znanja da ustanovu izvede iz teške situacije.

Od decembra 2021. vršilac dužnosti direktora je dr Savo Marić.

Nedavno je potpisan Kolektivni ugovor po kojem će zarade od 1. novembra biti uvećane jer su koeficijenti usklađeni sa zaposlenima u javnom zdravstvu. I dva dana oktobarske plate biće obračunata po novim koeficijentima. To će zaustaviti tužbe radnika koje su dodatno opterećivale finansijsku situaciju u Institutu. Sve to bi trebalo da utiče na stabilnije poslovanje u narednom periodu. Zaposleni očekuju i da će Institut Igalo proći na tenderu za norveški državni program za 2024. godinu, koji će biti zatvoren 21. novembra.

Naredni koraci zavisiće i od 44. Vlade jer je prethodna na 71. sjednici usvojila niz zaključaka kojim je zadužila nadležna ministarstva, fondove i institucije da razmotre mogućnost povećanja cijena, mogućnost otkupa akcija, pružanja finansijske pomoći i pokrenu racionalizaciju poslovanja Instituta Igalo.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.