NavMenu

Najelegantniji hotel u Japanu je kućica na drvetu

Izvor: TU magazin Ponedjeljak, 20.11.2023. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey Peterman/shutterstock.com)Ilustracija
Djeca često maštaju o svojoj kućici na drvetu, mjestu gdje mogu da se igraju sa društvom. Jedan Japanac je svoj nekadašnji san iz detinjstva pretvorio u stvarnost, ali za odrasle. Treeful je jedan prije svega neobičan hotel u Japanu, koji je izgradio Satoru Kikugava. Njegova vizija je bila jednostavnost i praktičnost, u kombinaciji sa nekadašnjim dječačkim aspiracijama. Želio je kao dijete da napravi kućicu na drvetu, što je kasnije i uradio.

Dok je boravio na odmoru u Borneu, vidio je šumu koja je bila u potpunosti posječena i devastirana, pa ga je to dodatno motivisalo. Razmišljao je o tome kako može da spasi okolinu koja uvijek može osigurati prihod za lokalno stanovništvo.

Kikugava je kupio nešto zemlje u šumovitoj Okinavi. Međutim, umjesto da odabere mjesto i posiječe stablo, našao je jedno koje odmah zagrlio, i tako se ponovo javila želja o kućici na drvetu. Tada je i nastao Treeful hotel, jedno od trenutno najfotografisanijih mjesta u Japanu.

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, a svaka je izgrađena u skaldu sa prirodom, kako ne bi narušava okolinu i harmoniju. Sve su podignute od tla kako bi životinje neometano prolazile. Sedam godina nakon što je Kikugava počeo graditi kućicu na drvetu, rizort je otvoren 2021. godine.

Svaki toalet je specifičan, otpad se koristi kao kompost, a voda se sterilizira ultraljubičastim svjetlom. Podovi i tavanica su izrađeni od usitnjenog drveta tako da sunčeva svjetlost i dalje može teći kroz kućicu i davati energiju biljkama koje rastu ispod. Dekor u sobi, poput lampi i polica za knjige, takođe je napravljen od kamenja i granja koje je pronađeno u šumi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.