NavMenu

Standard za savremene sastanke - Budite efikasniji uz osam pravila

Izvor: Stratego Ponedjeljak, 13.11.2023. 10:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Procjenjuje se da kancelarijski radnik nedeljno provede 11 sati na sastancima, ali tužna istina je da većina tog vremena nije provedena produktivno. Razlog je, kaže Al Pitampali (Pittampalli), stručnjak za sastanke koji savjetuje NASA-u i IBM, jer su sastanci postali "kabuki ples korporativne politike", jer ih lideri i timovi koriste kako bi izbjegli rad, odluke i ličnu odgovornost.

Veliki problem je i taj što se sastanak često saziva zbog nečijeg ega. Koristi se za prikazivanje moći i statusa, pa niko ne želi da bude izostavljen, jer se plaši da bi to mogao da bude loš znak za njegovu karijeru.

- Sastanci IT odjeljenja često se "dave" u informacijama i prikazivanju tih informacija. Ti sastanci su doslovno mrtvi, jer se 75% vremena troši na prikazivanju informacija - kaže Pitampali.

Ono što svi moraju shvatiti je da se sastanci koriste za saradnju i razgovore o zanimljivim i kompleksnim informacijama, kaže.

Stoga je osmišljen "Standard za savremene sastanke", koji postavlja osnovna pravila kada treba sazvati sastanak.


Vođe donose odluke, ne sastanke

Kad se pitanje pojavi na vašem stolu, prvo morate prihvatiti da je sada ono vaše vlasništvo, kaže Pitamipali. Ako se odluka mora donijeti, i nije pretjerano važna, onda lider donosi odluku i ide dalje. Ako je potrebna odluka koja će imati određene posljedice, lider može zatražiti informacije od drugih, ali to nije razlog za sazivanje sastanka.

- Mnogi osjećaju nelagodu kad moraju da donesu odluku i koriste sastanke za skrivanje. Misle da mogu sazvati sastanak i učiniti da njihov problem postane zajednička odluka, tješi ih ideja o dijeljenju rizika. Misle da ih neće okriviti ako se nešto loše dogodi - kaže on.


Sastanci bi trebalo da rješavaju sukobe ili koordinišu djelovanje

Umjesto da sazovu sastanak o manje bitnom pitanju, lideri bi trebalo da druge obavijeste o svojoj odluci i razmišljanju koje stoji iza nje. Zatim se može sazvati sastanak kako bi pojedinci iznijeli svoje zabrinutosti, postavili pitanja ili zatražili izmjene. Kako "voz već napušta stanicu", lideri bi trebalo da naprave izmjene samo ako se slažu s njima.

S druge strane, kad su ulozi veliki, a odluka važna, sastanak treba da razriješi sukob. U ovom slučaju, lider ne treba da otkrije svoju odluku, da ne utiče na razmišljanje tima. Umjesto toga, treba podstaći debatu i raditi na konsenzusu. Važno je dopustiti da najbolja odluka prevlada, iako nije vaša, kaže Pitampali.


Sastanci su brzi i završavaju na vrijeme

Sastanci bi trebalo da budu što je moguće kraći, uz izbjegavanje prepirki koje se vrte u krug i ne doprinose odluci. Vrijeme je novac, misle izvršni direktori Ritz-Carltona u Atlanti. Sastaju se u hodniku pred kancelarijom predsjednika, radi razgovora koji je uvijek kraći od 10 minuta i uključuje nula ćaskanja.

- Onaj koji saziva doznaje koliki je interes, odluka se donosi i razilaze se - kaže Pitampali.


Broj učesnika je ograničen

Ako nemate snažno mišljenje, na vas ne utiče rezultat, niste ključni za koordinaciju koja se mora dogoditi, ne trebamo vas. Od sada, ako ste pozvani na sastanak na kojem vam nije mjesto, nemojte doći.


Svi nepripremljeni otpadaju

Svaki sastanak traži pripremu učesnika. Na primjer, vođa postavlja dnevni red i definiše problem, alternative i odluku. Određuje kakvu vrstu povratnih informacija traži i najvaljuje šta će biti rezultat sastanka ako bude uspješan.

- Ako neko dođe nepripremljen, otkažite sastanak ili ga održite bez njega. Ako neko dođe i ne učestvuje, ne zovite ga na idući sastanak - kaže Pitampali.


Nema zapisnika, samo akcijski plan

Lideri će provjeriti kod učesnika rade li ono što je dogovoreno na sastanku.

- Pozovite ih na red. Ako nećete vi, ko će? - kaže Pitampali.


Memorandumi će se pročitati

Jedini način da se smanji broj sastanaka je da svi čitaju memorandume koje primaju. Ako ne, opet se vraćamo na informativne sastanke.


Kultura brejnstorminga je nužna

Seanse brejnstorminga puštaju mašti učesnika da se raspojasa, a otklanjaju strah i anksioznost koji je mogu prigušiti. Kompanije kao što je IDEO pokazuju da je brejnstorming aktivnost drugačija od onog što se inače događa u konferencijskim sobama. To je "anti-sastanak" na kojem uobičajena pravila ne važe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.