NavMenu

Počele prijave za internacionalnu PIRANESI nagradu za arhitektonsko ostvarenje i studentski projekat

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.10.2023. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kartinkin77/shutterstock.com)Ilustracija
Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore saopštio je da su počele prijave za nagradu Piranesi (Piranesi Award), koja se dodjeljuje za najbolje arhitektonsko ostvarenje u posljednje dvije godine, u regiji Centralne Evrope.

Kako je navedeno, svaka od 11 pozvanih zemalja - Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Slovačka, Slovenija i Srbija - biće predstavljene sa po maksimalno pet nacionalnih arhitektonskih realizacija.

Ovo je treća godina učešća Crne Gore na ovom značajnom internacionalnom događaju.

Nacionalna selektorka za Crnu Goru je prof. dr Slavica Stamatović Vučković.

Dokumentacija koju treba dostaviti je zadata propozicijama konkursa i detaljnije informacije se mogu naći na sajtu www.pida.si/call. Materijal je potrebno poslati na email slavicasv@ucg.ac.me, do 18. oktobra. Informacija o selektovanim projektima će biti javno objavljena i poslata organizatoru do 25. oktobra. Moguće je prijaviti realizacije iz: 2021, 2022, 2023. godine.

Na konkurstu mogu učestvovati sve arhitekte registrovane u Crnoj Gori, sa realizacijama na teritoriji Crne Gore ili vani. Prošlogodišnje realizacije koje su poslate na poziv, a nisu odabrane, biće ponovo razmatrane i ove godine ukoliko su realizovane u traženom periodu.

PIRANESI nagrada kategoriju studentskog projekta (Piranesi Student Honorable Mention) je nagrada koja se dodjeljuje za najbolji studentski projekat, izrađen u poslednje dvije godine. Po dva studentska rada sa 19 evropskih fakulteta biće nominovana za izlaganje na Međunarodnoj arhitektonskoj izložbi Piranesi 2023 i takmičiće se za ovu prestižnu nagradu.

Selektorke studentskih radova za Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore su doc.dr Marija Bojović i dr Marija Milikić.

- Pozivaju se studenti Arhitektonskog fakulteta da prijave svoje radove prema uputstvima koja su data u raspisu konkursa na www.pida.si/call. Radove je potrebno poslati na e-mail adrese selektorki marijabojovic.office@gmail.com i/ili cacic.marija@yahoo.com, do 18. oktobra 2023. godine.

Odabrani radovi će biti predstavljeni na izložbi u okviru Piranskih dana arhitekture 2023 (Piran Days of Architecture 2023), koja će biti otvorena od 25. novembra do 30. decembra ove godine u Piranu (Slovenija), prema detaljima koji će autori dobiti od strane organizatora, neposredno nakon selekcije.

Proglašenje nagrada biće upriličeno u okviru Međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (Piran Days of Architecture Conference) 25. novembra koja ove godine, pod nazivom CONTEXT. CONCEPT. CONSENSUS, slavi 40 godina postojanja.

Više informacija se može pronaći u dokumentima u prilogu, kao i na sajtu www.pida.si.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.