NavMenu

Sarajevski Lift Consulting napravio motor kakav ne postoji nigdje na svijetu: Radi i proizvodi energiju

Izvor: eKapija Petak, 29.09.2023. 14:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/qimono)Ilustracija
Na inicijativu premijera BPK Goražde Edina Ćulova, u Goraždu je u organizaciji kompanije Lift Consulting iz Sarajeva, upriličena prezentacija inovativnog Green power motora namijenjenog za rad i proizvodnju viška električne energije, a koji bi eventualno mogli proizvoditi zainteresovani goraždanski privrednici.

Cilj prezentacije je dati više informacija o ovom patentu, a njegovim karakteristikama na prezentaciji ispred kompanije govorio je Selim Kovačević, a prezentaciji je prisustvovao i predsjednik Privredne komore BPK Goražde Dževad Terović.

- Radi se o inovativnom uređaju, posebnog dizajna koji je zaštićen, patentiran i spreman za proizvodnju. Prvo smo krenuli u proizvodnju prototipa, koji je testiran u Sloveniji i u BiH tako da je već spreman za proizvodnju. Prednost ovog proizvoda ogleda se u činjenici da u budućnosti sve više težimo ka zelenoj energiji, a ovakav motor ne postoji nigdje u svijetu, koji u isto vrijeme vrši rad i proizvodi električnu energiju, koju možemo distribuirati u bilo koje uređaje i bilo koje potrošače - kazao je Kovačević.

Kako je naglasio, opredjeljenje ove kompanije bilo je prvenstveno ovaj patent ponuditi BPK Goražde, zahvaljujući dobroj saradnji sa premijerom, a kako je poznato opredjeljenje Vlade BPK Goražde je da kroz investicijsko ulaganje u razvoj proizvodnje nastavi stvarati bolje uvjete za život svih građana na cijelom području BPK Goražde.

Mapa:
LIFT Consulting Sarajevo

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Finansije

Brković tvrdi da ima sredstva da vrati dug Vektra Boke

Predsjednik Privrednog suda Mladen Grdinić odlučivaće o izuzeću sudije Nemanje Popovića iz postupka u kojem Uprava prihoda i carina (UPC) traži uvođenje stečaj u firmu Vektra Boka u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića. Zahtjev za izuzeće Popovića, na jučerašnjem ročištu podnio je advokat Vektre Ranko Grbavac. On je kazao da je Brković obezbijedio više od 30 mil EUR preko poslovnog partnera, te da će od toga iznosa namiriti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.