NavMenu

Raspisan poziv za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.09.2023. 14:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StockSnap)Ilustracija
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je domaća mikro, mala i srednja preduzeća da podnesu prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija u turizmu i ugostiteljstvu za 2023. godinu, posebno za Programsku liniju namijenjenu nabavci opreme velike vrijednosti za turizam.

Kako su naveli, pravo učešća u ovoj Programskoj liniji imaju registrovana mikro, mala i srednja privredna društva.

- Ova inicijativa podržava nabavku nove opreme za primarne ugostiteljske objekte koji pružaju usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, u skladu sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu. To se odnosi na hotele i slične objekte - turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort, a koji ne posluju po kondo i mješovitom modelu poslovanja - navodi se u pozivu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma će odobriti refundaciju dijela troškova u iznosu do 40% opravdanih troškova bez PDV-a, pri čemu iznos ne smije biti manji od 8.000 niti veći od 80.000 EUR. Iz ovog resora ukazuju da se vrijednost opreme kreće u rasponu od 20.000 do 200.000 EUR, neto fakturisane vrijednosti.

Za privredna društva u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100% učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti, kao i za privredna društva koja su registrovana i obavljaju djelatnost u jedinicama lokalnih samouprava sa indeksom razvijenosti do 100%, refundacija će iznositi do 50% opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od 10.000 do 100.000 EUR.

- Očekujemo da će ova inicijativa doprinijeti razvoju turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori, stvarajući nove mogućnosti za lokalna preduzeća - navode iz Ministarstva.

Opširnije informacije o javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Za dodatne informacije i detalje o postupku prijave građani se mogu obratiti putem elektronske pošte na adresu javnipoziv.turizam@mek.gov.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.