NavMenu

U ponedeljak predstavljanje projekta "Women on boards"

Izvor: eKapija Petak, 22.09.2023. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: Promo)
Investiciono-razvojni fond (IRF) će, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, u ponedeljak predstaviti projekat "Women on Boards", program razvoja liderki za pozicije odlučivanja u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, cilj projekta je da crnogorski poslovni ambijent pripremi za predstojeće izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima kojima se predviđa najmanje 40% mjesta u odborima direktora za žene, odnosno najmanje 33% svih izvršnih i neizvršnih direktora do jula 2026. u skladu sa Direktivom EU.

- U prvoj godini implementacije 20 žena iz javnog i privatnog sektora, selektovanih po osnovu javnog poziva, kroz intenzivne obuke i radionice imaće mogućnost da razviju nova znanja i vještine. Program edukacije se realizuje u saradnji sa PwC a predavači su renomirani stručnjaci iz regiona i Evrope. Program će polaznicama omogućiti veću vidljivost i umrežavanje sa drugim liderkama na najvišim rukovodećim pozicijama - navodi se u saopštenju.

O programu koji je usmjeren na jačanje ekonomije i pripremu poslovnog ambijenta za snažniji i inkluzivan ekonomski razvoj Crne Gore, govoriće Irena Radović, izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda i Remon Zakaria, šef Kancelarije Evropske banke u Crnoj Gori (EBRD). Program je podržao Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

- Program "Women on boards" po prvi put se implementira u Crnoj Gori. Cilj je razvoj kadra i stvaranje mogućnosti za veće uključivanje žena na pozicije ekonomskog odlučivanja, u kontekstu usklađivanja naše legislative s pravnim okvirom EU i implementacije obavezujućih ESG standarda od strane crnogorskih kompanija - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.03.2024.  |  Energija

Vrijednost izvezene struje manja 85%

Spoljnotrgovinsku razmjenu u januaru karakteriše pad izvoza od gotovo 50%, što je prvenstveno posljedica drastičnog pada vrijednosti izvezene električne energije za čak 85%. Statističari su izračunali da je došlo i do značajnog smanjenja izvoza aluminijuma i boksita. Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u januaru je, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila 260,8 mil EUR što je 13,8% manje u odnosu na isti period

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.