NavMenu

Druga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu u četiri etape

Izvor: rthn.co.me Ponedjeljak, 18.09.2023. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi)
Nakon rekonstrukcije dijela Obale Nikole Kovačevića ispod Instituta i Titove vile pred početak turističe sezone, narednog mjeseca radovi će biti nastavljeni na preostaloj dionici.

Druga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu, na potezu od hotela Palmon bej do nekadašnjeg restorana Galeb trebalo bi da bude nastavljena prvog oktobra. Planirani radovi izvodiće se u nekoliko faza, najavljuje direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević.

- Dogovoreno je da dionica bude podjeljena u četiri zone, da bi efikasnije i brže radili, zbog pristupa mehanizaciji i uopšte organizaciji posla. Moramo podijeliti na te četiri zone jer je gušće naseljeno i veći je broj ugostiteljskih objekata, tako da ćemo tu dionicu morati da isječemo na više djelova i završavaće se etapno - informiše on.

Kovačević kaže da se nada da će dinamika radova biti značajno bolja nego što je bila tokom uređenja prve dionice.

- Isti rokovi važe, odnosno četiri do pet mjeseci je ugovorna obaveza da izvođač završi radove. Nadam se boljoj dinamici nego u prvoj fazi. Treba napomenutu da će par stvari za koje smo vidjeli u prvoj fazi da imaju nedostatke, biti regulisani tokom izvođenja druge faze - navodi Kovačević.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu opredjeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi. Izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera za izbor izvođača i izbor nadzora bili su obaveza Opštine.

Opština Herceg Novi krajem prošle godine potpisala je ugovor o rekonstrukciji šetališta u Igalu, na potezu od Titove vile do centra Galeb, ukupne vrijednosti oko 3,5 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.