NavMenu

U Tuzima planirana izgradnja sportskog centra sa dvoranom, zatvorenim bazenom i motelom - Raspisan tender za izradu projekta

Izvor: eKapija Subota, 16.09.2023. 11:31
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Predrag Jankovic)
U Tuzima je planirana izgradnja sportskog centra sa pratećim sadržajima. Objekat će imati višenamjensku halu, zatvoreni bazen, zajedničke prostorije i motel.

To se može vidjeti u tenderu koji je raspisan za izradu glavnog projekta ovog objekta, za koji je Opština Tuzi opredijelila 70.000 EUR bez PDV-a.

Kako se može vidjeti u projektnom zadatku, za izgradnju sportskog centra Sukuruć određena je parcela 725/2 u naselju Vuksanlekići, površine 8.808 m2.

- Predmet Projektnog zadatka je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju objekta sportskog centra na katastarskoj parceli 725/2 KO Vuksanlekići, kao i za uređenje terena. Za sportski centar potrebno je najprije uraditi idejno rešenje koje će se, nakon dobijene saglasnosti od opština Tuzi, detaljnije razraditi kroz glavni projekat u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata - navodi se u projektnom zadatku.

Zajedničke prostorije je potrebno iskoristiti za smještaj pomoćnih prostorija, svlačionica, tuševa i sl. Dozvoljene su iprostorije za potrebe administracije, kao i prostorije poslovno-komercijalnog sadržaja i motel sa kapacitetom od 5-10
smještajnih jedinica.

- Uz navedene sadržaje potrebno je projektovati sve pomoćne i tehničke prostorije, prateće prostore i sadržaje neophodne za funkcionisanje i održavanje objekta i instalacija i neometan rad zaposlenih i boravak posjetilaca - pojašnjeno je.

U okviru sportskog centra biče zatvorena višenamjenska hala za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove, kapaciteta 300-1000 mjesta za sjedenje publike. Može se projektovati i montažna tribina.

Kada je riječ o zajedničkim prostorijama, potrebno je planirati multifunkcionalnu manju salu sa teretanom od 150 do 300 m2.

Objekat mora imati i ulazni hol sa prijemom, četiri svlačionice sa sanitarijama - dvije za sportsku i dvije za bazensku salu, zatim prostorije za sudije, komesare, učitelja plivanja, doping kontrolu, redare. Potrebno je predvidjeti i prostorije za osobe sa posebnim potrebama, kako bi se ispunili svi standardi za međunarodna takmičenja.

Sportski centar mora imati i press centar sa salom za konferencije, koji je potreno opremiti kompletnim projekcionim i audio sistemom kapaciteta oko 25 mjesta, a koji bi se koristio i za sastanke sportskih klubova.

Potrebno je planirati i kancelarsijki dio, zatim službene prostorije za sportske klubove, kafe bar sa mini restoranom, kao i 5 do 10 smještajnih jedinica za boravak igrača. Potrebno je sagledati i mogućnost planiranja većeg magacinskog prostora.

Sportski centar će imati i zatvoreni bazen dimenzcija 20x25 metara.

- Tehničke prostorije bazena planirati ispod dijela objekta hale sportskog bazena sa pristupnim stepenicama - smjestiti prelivni bazen, kompezacionu prostoriju, tehničku prostoriju sa hlorinatorom sa filterskim postrojenjem i ostalim uređajima. Takođe, halu sportskog bazena planirati sa vezom u zajedničke prostorije prema svlačionicama - navedeno je u dokumentaciji.

Sportski centar će imati i parking prostor za automobile, dva autobusa, ambulantno vozilo, vatrogasno vozilo, kao i parking za lica smanjene pokretljivosti.

Potrebno je planirat i uređenje terena sa planiranjem partera i zelenih površina, ulaz za posetioce, igrače, administraciju i ekonomske ulaze za halu i hotel.

U dokumentaciji se navodi da je, kroz izradu glavnog projekta sportskog centra, predmjerom radova potrebno odrediti
faznost gradnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.