NavMenu

Korak bliže izgradnji dvije benzinske pumpe na autoputu - Uskoro tender za zakup zemljišta na odmorištu Mrke

Izvor: eKapija Petak, 15.09.2023. 07:18
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Tender za izgradnju benzinskih stanica na odmorištima na auto-putu Princeza Ksenija mogao bi uskoro biti raspisan, nakon što je data saglasnost na davanje u zakup zemljišta u državnom vlasništvu na lokalitetu Mrke, a u cilju izgradnje objekata za pružanje dodatnih usluga korisnicima auto-puta.

Kako je saopšteno iz Vlade, riječ je o više katastarskih parcela na ovom lokalitetu, na teritoriji glavnog grada Podgorica. Kako je riječ o većem investicionom ulaganju, Monteput je predložio da se zemljište da u zakup na 25 godina.

Ukupna površina parcela je 6.030, odnosno 6.676 m2, a obje lokacije nalaze se na odmorištu Mrke.

U diskusiji je istaknuto da davanje u zakup nepokretnosti ima za cilj privodenje namjeni zemljišta u skladu sa Detaljnim prostornim planom autoputa Bar – Boljare, na kojem je planirana izgradnja benzinskih stanica sa odmorištima, radi pružanja dodatnih usluga korisnicima auto-puta, ali i ostvarenja dodatnih finansijskih prihoda za Monteput.

Vlada je zadužila Milana Ljiljanića, izvršnog direktora Monteputa, da formira Komisiju koja će sprovesti postupak davanja u zakup nepokretnosti putem javnih poziva.

Iz Monteputa su na društvenim mrežama objavili da je na ovoj lokaciji planirana izgradnja dvije benzinske stanice sa odmorištima s lijeve i desne strane.

- Detaljnim prostornim planom autoputa planirani su i prateći sadržaji kao što su služba prve pomoći i informacija sa službenim i javnim telefonom, prodavnica rezervnih djelova i opreme, veća javna česma i javni mokri čvor, informativno-turistički punkt, kafe u zatvorenom prostoru sa terasom, smještaj za osoblje kafea i pumpne stanice, svratište inspekcije, policije, kao i ostava materijala, alata i dr. - naveli su iz Monteputa.

Podsjetimo, Ljiljanić je nedavno najavio da će tender za dvije benzinske pumpe najvjerovatnije biti raspisan u septembru.

- Tokom septembra planiramo objavljivanje tendera za dugoročni zakup lokacije. Nakon izbora najpovoljnije ponude i zaključenja ugovora, u roku od godinu možemo očekivati da benzinske stanice sa pratećim sadržajima budu otvorene, što će upotpuniti uslugu na auto-putu - zaključio je Ljiljanić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.