NavMenu

Fizio centar Endorfin uz finansijsku podršku IRF-a potvrdio uspješnost poslovanja - Uskoro i treća klinika u Radanovićima

Izvor: eKapija Srijeda, 13.09.2023. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Mina/Investiciono razvojni fond)
Fizio centar Endorfin, privatna zdravstvena ustanova koja pomaže pacijentima u rehabilitaciji, izlječenju i prevenciji, oslobađajući ih bola, potvrdio je uspješnost poslovanja uz finansijsku podršku Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Specijalista fizioterapije, Milić Raičković, koji je osnivač i izvršni direktor Fizio centra Endorfin, usavršavao se u Evropskim centrima i specijalizirao u radu manuelnim tehnikama od kojih su na vrhu ljestvice spinalna manipulacija, manipulacija perifernih zglobova, "dry needling" (suva punkcija), elektroakupunktura, Mulligan mobilizacija, visceralna osteopatija, PNF, mezoterapeutski pristup bolu, kao i dijagnostička procedura ultrazvukom, sonografsko praćenje i evaluacija koštano-zglobnog sistema.

Svoje višegodišnje iskustvo od preko deset godina u oblasti fizioterapije, Raičković je krunisao otvaranjem klinike koja se nalazi ulici Đoka Miraševica 88 u Podgorici.

- Fizio centar Endorfin posjeduje najsavremeniju opremu za rehabilitaciju, kao što su uređaji poput tecar, shockwave, spinalna dekompresije, elektroterapija, laser, terapijski ultrazvuk, magnet visoke frekvencije, dijagnostički ultrazvuk, kao i sala za vježbanje uz rekvizite za rehabilitaciju svih sportskih povreda. Centar čine specijalisti iz oblasti fizioterapije, fizijatrije, ortopedije, radiologije. Samim tim u centru se radi spinalna, sportska, ortopedska i neurološka rehabilitacija - kazao je Raičković.

Njihov koncept je, kako je objasnio, da tijelo posmatraju kao cjelinu, pa samim tim otklanjaju uzrok problema, a ne samo njegove simptome.

Raičković je istakao da se uspjeh gradi uz mnogo odricanja, stalnim edukacijama i praćenjem novih trendova i tehnika, kao i ogromnom ljubavlju prema svojoj profesiji i pristupom da se svakom pacijentu posveti jednaka pažnja i stručna njega sa krajnjim ciljem da se otkloni postojeći problem, odnosno da pacijent bude izliječen.

Za sve to, objašanjava Raičković, jako je važno vjerovati u sebe.

- Izlječenje pacijenta je motiv koji nas pokreće da izdržimo i kada je teško rađa novu energiju koja je potrebna da odgovorimo izazovima u svakodnevim prilikama i podstiče da idemo naprijed i stičemo nova iskustva - kazao je Raičković.

Otvaranje fizikalnog centra Endorfin prije par godina finansijski je podržao IRF, kreditnom linijom za mlade u biznisu, sa veoma povoljnim kreditnim uslovima.

Realizacijom ovog projekta zaposleno je devet specijalsta fizioterapije, koji, kako ističu, uvijek zadovoljni dolaze i odlaze sa posla.

- Zadovoljan sam saradnjom sa IRF-om i svakako bih preporučio svim mladim ljudima koji započinju svoj biznis da im se obrate, jer kao kreditna institucija nude niz povoljnosti u pogledu kamatnih stopa, koje su fiksne i niže od bankarskih, kao i duže rokove otplate kredita i grejs perioda, što je za početnike u biznisu jako važno - kazao je Raičković.

Tim klinike Endorfin čine specijalisti fizioterapije, koji, kako je naveo, imaju veliko znanje, pohađaju stalne obuke i konstantno se usavršavaju.

Da se velikim trudom i radom postižu sjajni rezultati potvrđuje i njihova baza od blizu sedam hiljada zadovoljnih pacijenata, koji imaju sve riječi pohvale za ovaj tim i njihovu stručnost i strpljenje u radu.

Uspjeh u radu Fizio centra Endorfin ponovo je prepoznao i IRF, koji je ovoj zdravstevenoj ustanovi odobrio drugi kreditni aranžman za otvaranje nove klinike.

- Ovu godinu smo započeli veoma ambiciozno, otvaranjem druge klinike, takođe uz kreditnu podršku IRF-a. Sa ponosom želim da predstavim Endorfin Medical Center koji se nalazi u naselju City kej u Zagoriču. Ovaj projekat podrazumijeva isti koncept kao u prvoj klinici, uz još dva noviteta koja su pacijentima u Crnoj Gori prvi put na raspolaganju. U pitanju je centar za skoliozu, gdje prvi put u ovom dijelu Evrope primjenjujemo metodu za ispravljanje skolioze robotskim putem. Drugi segment obuhvata neurorobotsku rehabilitaciju - istakao je Raičković.

Rezultatima koje donosi novi Ortofed uređaj oduševljeni su i zaposleni u Endorfinu.

- Ortofed je sjajan uređaj, koji se sastoji od pusher-a, koji je podešen putem kompjuterskog programa i može da odredi jačinu kojom će se pritisnuti kičmeni stub, kao i fiksatora koji sa strane fiksiraju kičmeni stub. Imamo i pojas koji obavija tijelo osobe koja je u Ortofedu i u toj poziciji vrši maksimalnu korekciju - objasnio je schroth i fizioterapeut, Srđan Mijović.

Velika inovacija kojom Endorfin Medical Center može da se pohvali jeste i Egzoskeleton, kao značajan segment neurorobotske rehabilitacije.

- Prednost ove vrste rehabilitacije je u tome što taj hod sa robotom stimuliše sinapse u mozgu i na taj način se poboljašvaju hod, motorno učenje i sami balans pacijenta dok hoda. Ono što ovoj terapiji daje prednost u odnosu na klasičnu kineziterapiju jeste što djeluje četiri do pet puta brže, a samim tim skraćuje vrijeme koje je potrebno za oporavak - kazao je specijalista fizioterapije, Janko Stojović.

Raičković je ovom prilikom najavio otvaranje treće klinike na primorju, koja će poslovati u sklopu Hipokrat poliklinike u Radanovićima.

- Do ove ideje je došlo saznanjem da na našem primorju ne postoji privatna zdravstvena ustanova koja se bavi fizikalnom terapijom, tako da sam odlučio da pacijentima koji dolaze iz ovog dijela Crne Gore olakšam liječenje, otvaranjem centra na primorju, jer svakodnevno imamo pacijente iz ovog regiona koji nam dolaze na terapije u Podgoricu - dodao je Raičković.

Otvaranje novog fizio centra planirano je narednog mjeseca, tako da će usluge Endorfina u Radanovićima, u Kotoru, biti na raspolaganju pacijentima u renomiranoj poliklinici Hipokrat, koja takođe ulaže u kvalitet liječenja koje pruža.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.