NavMenu

Novi kondo hotelski kompleks na Žabljaku - U planu gradnja dva objekta sa sobama, apartmanima i spa zonom (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2023. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
Kompanija VHM Development planira izgradnju kondo hotelskog kompleksa na Žabljaku koji će se sastojati od dva objekta. Lokacija budućeg hotela nalazi se u zahvatu DUP-a Žabljak, na UP 230 b i 230c.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, koji je investitor podnio Agenciji za zaštitu životne sredine.

Kako je navedeno u dokumentu, parcele su u prvatnom vlasništvu nosioca projekta. Ukupna površina UP 230b iznosi 1.803m2, a površina planiranog objekta na ovoj parceli iznosi 3.908,13 m2. Površina UP 230c je 1.432m2, a na njoj je planirana gradnja objekta od 3.017,42 kvadrata.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
- Planirana je izgradnja 2 objekta, koji čine jednu funkcionalnu i arhitektonsku cjelinu. Pored objekta, u okviru uređenja terena projektovane su površine koje služe na korišćenje posjetiocima hotela. Svi prostori u objektima su prilagođeni licima sa posebnim potrebama - pojašnjeno je.

Baza objekata, kako je navedeno, sa prednje strane ima materijalizaciju kamena,koji je obogaćen zelenilom kako bi se bolje uklopio u okolinu.

- Kompleks u cjelini predstavlja jednu cjelinu koji insiraciju crpi iz tipa Žabljačke kuće. Materijalizacija objekta, takođe, pokušava da ga uklopi u okolinu i iskoristi iskoristi vernakularne motive, stoga su fasada i krov prekriveni panelima u dekoraciji drveta - istaknuto je u elaboratu.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
Ulaz je pozicioniran na sredini kompleksa, a ulazni hol se sastoji od recepcije i prostora za odmorište korisnika hotela. Sa ulaza vidi prostrano stepenište, a u objektima se nalaze 3 lifta, od kojih su 2 namijenjena za goste hotela, dok je jedan uslužni, za restoran u hotelu.

U prizemlju objekta B smješten je restoran sa restoranskom kuhinjom, kao i velikom restoranskom terasom u parteru. Kada je riječ o objektu C, prizemlje je namijenjeno za spa zonu u kojoj se nalazi garderoba, bazen i prostor za saunu. Takođe, u parteru ispred objekta smješten je otvoreni bazen sa pratećim sadržajima.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Studio Grad/Dokumentacija/Printscreen)
Na spratovima i potkrovlju se nalaze smještajne jedinice za goste hotela. Objekat B posjeduje 35 soba, 7 apartmana i 2 studio apartmana, dok će objekat C imati 31 sobu, 4 apartmana i 4 studio apartmana.

U garaži, pored prostora za parkiranje se nalaze i tehničke prostorije koje opslužuju hotel.

Kolski prilaz objektu se nalazi na UP 230 b i predviđen je jedan ulaz za oba objeka. Pješački prilaz se nalazi neposredno uz kolski prilaz.

Za izradu elaborata bio je zadužen Green Environment Services, dok je idejno rješenje uradio A12 project.


Fotogalerija
Hotel Emerald Žabljak
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.