NavMenu

Zajedničko ulaganje UCG i privatnih investitora - Na parceli od 7.500 kvadrata u Podgorici planirana gradnja stambeno-poslovnog objekta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 11.09.2023. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Nikguy)Ilustracija
Na parceli ukupne površine blizu 7.500 m2 u okviru DUP-a Univerzitetski centar u Podgorici gradiće se stambeno poslovni objekat sa garažbnim mjestima. Ovu investiciju realizovaće Univerzitet Crne Gore, nekoliko privatnih investitora, odnosvno fizičkih lica koji su suvlasnici parcela i kompanija LD Group.

Naime, Univerzitet Crne Gore dobio je saglasnost za zajedničku gradnju stambenog objekta na urbanističkoj parceli 36, koju čine katastarske parcele 1350/1, 1372/53, 1387/44, 1386/2 i 1385/18 KO Podgorica 1, prema planskom dokumentu DUP Univerzitetski centar Podgorica.

Kako je saopšteno iz Vlade, u diskusiji je istaknuto da je riječ o građevinskoj parceli na kojoj je planirana gradnja stambeno-poslovnog objekta i garažnih mjesta, te da je najbolji način za valorizaciju ove nekretnine upravo zajednička gradnja i da će Univerzitet steći pravo svojine na nepokretnostima čija je vrijednost višestruko veća od sadašnje.

- Pošto ukupna površina urbanističke parcele iznosi 7.441,67 m2, a u vlasništvu Univerziteta Crne Gore je 1.477m2, neophodno je privesti namjeni cjelokupan prostor, jer nije moguće graditi na dijelu urbanističke parcele, zbog postavljenih linija gradnje, kolskog prilaza i sl. Stoga je neophodno gradnju izvršiti na jedinstvenom prostoru, odnosno cjelokupnoj urbanističkoj parceli - pojašnjeno je.

Kako je UCG manjinski vlasnik urbanističke parcele, radi valorizacije nepokretnosti i njenog privođenja namjeni prihvaćena je ponuda prema kojoj će Univerzitetu pripasti 25% od neto izgrađene površine stambeno-poslovnih prostora i garažnih mjesta, srazmjerno vlasničkom udjelu u cjelokupnoj površini urbanističke parcele (1.477 m2 / 7.444 m2).

- U tom kontekstu, Vlada je dala saglasnost na Odluku UO Univerziteta Crne Gore o zajedničkoj izgradnji objekta - saopšteno je.

Podsjetimo, UCG u okviru DUP-a Univerzitetski centar planira i izgradnju dvije poslovne kule, stambenu zgradu i garažu sa zelenilom u Podgorici.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Masovne žalbe korisnika na novi iPhone 15

Apple (Epl) je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane. Kupci su se žalili na više problema sa najnovijim Ajfonima, uključujući pregrijavanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promenu boje titanijumskog okvira. Dvije najskuplje opcije u seriji - Ajfon 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 EUR, izgleda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.