NavMenu

Novac za gradnju i rekonstrukciju bolnica preusmjeren na puteve, trgove, šetališta, RTV Nikšić

Izvor: aktuelno.me Srijeda, 06.09.2023. 14:41
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)Ilustracija
Sredstva u iznosu od preko dva miliona eura, koja su bila predviđena za izgradnju bolnice u Pljevljima i Meljinama, rekonstrukciju zdravstvenih objekata u Bijelom Polju i na Cetinju, biće preusmjerena za rješavanje infrastrukturnih problema, za lokalni radio-televizijski centar Nikšić i Ski centar na lokalitetu "Hajla", Rožaje, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Predviđenih 368.999 EUR nije utrošeno na izgradnju Opšte bolnice u Pljevljima jer je u toku izrada projektnog zadatka za izradu Glavnog projekta za ovaj objekat.

Kako je pojašnjeno u dokumentu Vlade, do rekonstrukcije bolnice u Bijelom Polju, koja staje 348.449 EUR, nije došlo jer je u toku izrada projektne dokumentacije, dok je 813.748 EUR za Ski centar "Hajla" za tu svrhu "propalo" jer je u toku prijava izgradnje ski staza, zbog čega će se sredstva trošiti sa konta izdataka za lokalnu infrastrukturu.

282.552 EUR za izgradnju nove Opšte bolnice Meljine, Herceg Novi nije utrošeno jer nije dostavljena neophodna dokumentacija kako bi pokrenula aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Rekonstrukcija objekta nekadašnje Dječije bolnice na Cetinju, vrijednosti 390.000 EUR i izgradnja nove Opšte bolnice Meljine, vrijednosti 282.552 EUR, nijesu se desili jer nije dostavljena neophodna dokumentacija kako bi pokrenula aktivnosti iz svoje nadležnosti.

S tim u vezi, Uprava za kapitalne projekte je tražila da se odobri preusmjeravanje ovih finansijskih sredstava, radi plaćanja dospjelih obaveza nastalih po osnovu ugovora o realizaciji.

Tako će za pomoć lokalnim upravama u rješavanju infrastrukturnih problema (lokalni putevi, gradske saobraćajnice, trgovi, šetališta i ostalo) biti preusmjereno 1.000.000 EUR, za lokalni radio-televizijski centar Nikšić 390.000 EUR, a za Ski centar na lokalitetu "Hajla", Rožaje 813.748 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.09.2023.  |  Finansije

EBRD predviđa rast crnogorske ekonomije od 3,5%

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predviđa da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini dostići 3,5 %, dok će naredne biti 3,7% i to na osnovu snažnog učinka ugostiteljskog sektora. - Predstojeći izbor nove vlade ima potencijal da pokrene reformsku agendu i dovede do većih javnih investicija - navodi se u novom izvještaju EBRD-a, piše portal RTCG. EBRD, kada je riječ o ovoj godini, navodi da je crnogorska ekonomija nastavila

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.