NavMenu

Prvo na tržištu kapitala u RS - DUIF Management Solutions dobilo dozvolu za alternativne fondove

Izvor: BL Portal Petak, 09.06.2023. 13:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske izdala je 12. maja rješenje Društvu za upravljanje investicionim fondovima (DUIF) Management Solutions za upravljaljanje alternativnim fondovima.

Time je ovo društvo postalo prvo na tržištu kapitala koje ima dozvolu za osnivanja alternativnih fondova.

DUIF Management Solutions u bilansu stanja na dan 31.12.2022. godine ima evidentiran iznos od 400.000 KM osnovnog kapitala, te iznos od 352.244 KM gotovine čime su ispunjeni zakonski uslovi u pogledu najnižeg propisanog osnovnog i dodatnog kapitala društva za upravljanje alternativnim investicionim fondovima.

Alternativni investicioni fondovi imaju široku mogućnost ulaganje u razne oblike imovine, poput udjela u društvima s ograničenom odgovornošću, nekretnine, potraživanja po zajmovima, robu, nelistirane hartije od vrijednosti i drugu imovinu.

Oni mogu investirati u startupe, ali i ući u vlasništvo zrelih kompanija i provoditi restrukturiranje, a takođe mogu se specijalizirati samo za ulaganja u određena industrijska područja kao što su energija, okoliš, održivi razvoja ili za ulaganja u pojedine vrste robe kao što su plemeniti metali, nafta i slično.

Zakon o investicionim fondovima u Srpskoj je kao minimalan iznos ulaganja u alternativni fond propisao 50.000 KM, piše Indikator.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.