NavMenu

Budvanska rivijera očekuje rekordnu sezonu - Popunjenost kapaciteta biće i do 100%

Izvor: Media Biro Petak, 09.06.2023. 11:13
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera očekuje odličnu ljetnju sezonu, a na to upućuju i trenutni rezultati koji nadmašuju i do sada rekordnu 2019. godinu.

To je ocijenjeno na sastanku ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i predsjednika odbora direktora Budvanske rivijere Mijomira Pejovića.

Ministar Đurović potvrdio je ranije najave da Crnu Goru očekuje dobra predstojeća sezona i da je predsezona na zavidnom nivou. Kako je kazao, Budvanska rivijera je brend Crne Gore i skriveni potencijal.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas u jednoj firmi koja je brend Crne Gore, nadam se da će ostati u budućnosti. Nakon razgovora sa gospodinom Pejovićem, moram da kažem da imamo dobre vijesti. Trenutna popunjenost je na zavidnom nivou, najave za glavnu sezonu su da će kapaciteti Budvanske rivijere biti puni sto odsto a i postsezona obećava. U suštini, poklapa se sa onim trendom kojim ide Crna Gora, a to je da ćemo imati rekordnu sezonu 2023. Zadovoljan sam organizacijom radne snage u Budvanskoj rivijeri jer mogu da zadovolje sve potrebe turista. Razgovarali smo i o valorizaciji i ulaganjima za koje uvijek ima prostora. Siguran sam da ćemo u narednom periodu uraditi mnogo dobrih stvari, kako za Budvansku rivijeru, tako i za turizam Crne Gore - kazao je ministar Đurović.

Pejović je kazao da je zadovoljan sastankom i razmjenom iskustava i mišljenja sa timom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

- Ono što nas posebno raduje su izvanredni rezultati, koji ne samo da su bolji od onih iz 2022, nego su značajniji i od onih u rekordnoj 2019. godini. Sve to upućuje na odličan tok sezone i na spektakularne rezultate, kako Budvanske rivijere, tako i crnogorskog turizma - poručio je Pejović.

Đurović je i ranije, na osnovu dosadašnje popunjenosti kapaciteta, poručio da će predstojeća ljenja sezona biti rekordna, i da ukoliko se nastavi takav trend, država može prihodovati 1,3 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.