NavMenu

Crnogorski Telekom kompletnu neto dobit od 2,35 mil EUR opredjeljuje za dividendu

Izvor: eKapija Petak, 09.06.2023. 06:38
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Kompletna neto dobit Crnogorskog Telekoma u prošloj godini, u iznosu od 2,35 mil EUR, odnosno pet centi bruto po akciji, biće isplaćena akcionarima na ime dividende, odlučeno je na Skupštini dioničara.

Akcionari su takođe usvojili finansijski i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu.

Za nezavisnog revizora za ovu godinu izabran je Deloitte, a usvojena je i politika naknada.

Izabran je i novi Odbor direktora koji će činiti Siniša Đuranović kao predsjednik tog tijela, Marc Stehle, Matija Kovačević, te Christoph Schon i Tripko Krgović kao nezavisni direktori.

- Kompanija je donijela odluku o smanjenju kapitala na osnovu koje će poništiti stečene sopstvene akcije, a Skupština akcionara je dala ovlašćenje za novi otkup sopstvenih akcija u koje svrhe će Telekom opredijeliti iznos od dva miliona EUR koji će biti utrošen u narednih deset mjeseci - objašnjeno je iz kompanije.

Crnogorski Telekom, prema riječima njegovog izvršnog direktora Stjepana Udovičića, već drugu godinu u kontinuitetu pokazuje sposobnost da komercijalno raste i da se tehnološki razvija na malom i izrazito konkurentnom tržištu u Crnoj Gori.

On je naveo da je tim Crnogorskog Telekoma u prošloj godini postigao izuzetne rezultate i značajan rast u svim segmentima, učvrstivši temelje za planove za ovu i naredne godine.

- Tim Crnogorskog Telekoma je uvijek u sebi imao energiju i snagu da te ambiciozne ciljeve realizuje i sve što je bilo potrebno je da cijela organizacija vjeruje da se sve može postići ako smo spremni da odemo korak dalje od drugih, u planiranju i izvršenju planova. U bogatstvu postojećih i novih tehnologija, u Telekomu želimo da razvijamo kulturu gdje je poželjno da se svakodnevno otkivaju nove teritorije mogućeg i novi alati, da budemo pioniri u razvoju, digitalizaciji, marketingu, prodaji. Moderni i agilni. Da natjeramo druge da nas prate, umjesto da tražimo utabane staze. Što smo, vjerujem, i uspješno započeli - rekao je Udovičić.

Telekom je prošlu godinu posvetio i investicijama u strateški razvoj mobilne i optičke mreže, zahvaljujući čemu danas, kako su saopštili, ima i najveću i najbržu 4G i 5G mrežu u zemlji i najveći protok internet saobraćaja u mobilnoj mreži u Crnoj Gori, ali i 17% više korisnika na optici u odnosu na godine prije.

- Osim što smo prvi u Crnoj Gori lansirali komercijalnu 5G mrežu na DSS tehnologiji, prvi postigli gigabitne brzine u testnom 3.x okruženju, a zatim i prvi lansirali komercijalnu 5G mrežu na visokim frekvencijama, Telekom je na prošlogodišnjoj aukciji zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži i spektralnu konkurentsku prednost Telekoma za sljedećih 15 godina - navodi se u saopštenj u.

Udovičić je kazao da je uvjeren da rast kompanije nije ograničen samo na finansijsku i tržišnu metriku, već se mjeri i snagom našeg jedinstva i saradnje.

- Korisnici i akcionari su neodvojivi dio uspjeha naše kompanije, zbog čega želim da se posebno zahvalim na vašoj podršci u prethodnom periodu. Posvećenost svih zainteresovanih strana - menadžmenta, zaposlenih, akcionara, našoj zajedničkoj viziji i vrijednostima, ono je što nas pokreće i podstiče da postižemo nove uspjehe - zaključio je Udovičić.

Crnogorski Telekom već duže od deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.