NavMenu

MERT donirao Ekonomskom fakultetu opremu za snimanje podcasta - "Širimo ideju biznisa među mladima"

Izvor: Media Biro Četvrtak, 08.06.2023. 15:18
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Danas svjedočimo donaciji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma za opremu za podcast kojom želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti, da govorimo o aktulenim temama, ali i širimo ideju biznisa među mladima jer je ona, prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo, nasušna potreba svih nas.

Ovo je istakao dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Mijat Jocović tokom današnjeg potpisivanja ugovora o donaciji koju je u ime MERT-a uručio ministar Goran Đurović.

Kako je i Đurović naveo tokom posjete ovoj značajnoj visokoškolskoj instituciji, obezbjeđivanje kompletne opreme za snimanje podcasta doprinijeće kreativnosti, inovativnosti i edukaciji novih generacija.

- Ovo je donacija za ove naše mlade, kreativne ljude i studente koji bi trebalo da govore o preduzetništvu, razvoju preduzetništva, o kreativnim idejama i pristupu ekonomiji sa ljudima iz zemlje i regiona koji su prepoznati kao uspješni - dodao je on.

Takođe je izrazio uvjerenje da će podcast uskoro zaživjeti.

(Foto: Media Biro)
- Nadam se i da će ekipa koja će voditi tu priču biti kreativna, inovativna i da će podcast biti gledan, što je veoma važno. Cilj nam je da se ljudi više ne okreću samo ka državnom poslu, već da kreiramo od malena - i od studentskih dana - ideju o potrebi za preduzetništvom, njegovom razvoju i kreativnim idejama. Zbog toga sam srećan i zadovoljan, i nadam se će ubrzo krenuti i prva emisija, tačnije prvi podcast. Na svima nama je da radimo na promociji tog podcasta - zaključio je Đurović.

Dekan Jocović je u ime Ekonomskog fakulteta zahvalio ministarstvu i Đuroviću, ističući da je donacija samo nastavak kvalitetne saradnje dvije institucije.

- Ovo je jedna od aktivnosti koje MERT u saradnji sa Ekonomskih fakultetom radi od prethodne godine. Zajednički smo kvalitetno organizovali nekoliko okruglih stolova na aktuelne teme, obuku za članove upravnih i nadzornih odbora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, a MERT je podržalo i konferenciju MICEB kao pokrovitelj. I na kraju, danas svjedočimo donaciji za opremu za podcast kojom želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti i, kako je ministar rekao, govorimo o aktulenim ekonomskim temama, ali i da širimo ideju biznisa među mladima. Jer, ideja biznisa među mladima je, čini mi se – prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo, nasušna potreba svih nas - kazao je Jocović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Saobraćaj

Tunel Sozina opslužio 774,88 hiljada vozila

Tunel Sozina je od početka godine opslužio 774,88 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji gazduje Sozinom, u prošloj godini kroz tunel je prošlo 3,52 miliona vozila, u 2022. godini 3,07 miliona, a 2021. njih 2,61 milion. Tunel Sozina otvoren je u julu 2005. godine. Njegova izgradnja koštala je oko 74 miliona EUR, od čega je 50 miliona obezbijedila Crna Gora, dok je 24 miliona obezbijeđeno kreditom Evropske investicione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.