NavMenu

Kroz dva programa Zavoda za zapošljavanje biće angažovano 576 nezaposlenih

Izvor: eKapija Srijeda, 07.06.2023. 14:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com)Ilustracija
Kroz dva programa aktivne politike zapošljavanja biće angažovano 576 nezaposlenih sa evedencije Zavoda za zapošljavanje.

Kako je saopšteno, Upravni odbor Zavoda donio je odluku o izboru korisnika sredstava za realizaciju programa "Direktno otvaranje radnih mjesta - javni rad" i "Podsticaji za zapošljavanje" za 2023. godinu.

Za realizaciju programa "Direktno otvaranje radnih mjesta - javni rad" za 2023. godinu, kojeg će Zavod finansirati u iznosu od 899.822,88 EUR za 538 nezaposlenih lica, izabrano je 167 korisnika sredstava.

Od ovog broja korisnika, 70 će realizovati programe socijalnih sadržaja, u koje će biti uloženo 449.911,44 EUR. U programima će biti radno angažovana 264 nezaposlenih.

Za realizaciju programa humanitarnih, edukativnih, ekoloških, komunalnih, infrastrukturnih sadržaja, očuvanja kulturnih i istorijskih spomenika i drugih sadržaja u oblastima od javnog interesa, odabrano je 97 izvođača programa. U ove programe će biti uloženo 449.911,44 EUR. Radni angažman će biti obezbijeđen za 274 nezaposlena.

- Zapošljavanjem na privremenim netržišnim poslovima od javnog interesa u trajanju do tri mjeseca, učesnici programa treba da steknu znanja, održe i unaprijede radne vještine, kako bi se povećala njihova zapošljivost na otvorenom tržištu rada i ublažio rizik od socijalne isključenosti, što u potpunosti odgovara očekivanom rezultatu realizacije programa "Direktno otvaranje radnih mjesta - javni rad" - saopšteno je.

Za realizaciju programa "Podsticaji za zapošljavanje" izabrano je devet korisnika sredstava. Zavod će finansirati ove programe u iznosu od 43.173,32 EUR, za radno angažovanje 38 nezaposlenih u periodu od 4 mjeseca.

- Zavod za zapošljavanje Crne Gore i korisnici sredstava, odnosno izvođači programa ugovorom će regulisati međusobna prava, obaveze i odgovornosti, uz uvažavanje ograničenja propisanih odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.