NavMenu

Kompanija Sunny Palace tražila promjenu UTU za hotel u Ulcinju - Gradili bi malo manji, a luksuzniji Galeb

Izvor: Vijesti Srijeda, 07.06.2023. 10:54
Komentari
Podeli
(Foto: Twitter/Dritan Abazović)
Kompanija Sunny Palace tražila je promjenu urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za gradnju hotela Galeb u Ulcinju u dijelu koji se odnosi na izgled budućeg hotela, kao i promjenu ugovora koji je sklopljen sa Vladom i Ulcinjskom rivijerom zbog promjene UTU.

To je za Vijesti kazao pravnik zastupnik kompanije advokat Miloš Komnenić.

Kotorska kompanija je od podgoričke kompanije Rokšped kupila atraktivno zemljište iznad poluostrva Suka u Ulcinju i preuzela obavezu gradnje novog Galeba. Kotorska kompanija treba da investira najmanje 15,39 mil EUR u razvoj hotela.

- Promjena UTU je tražena po zahtjevu potencijalnih hotelskih operatora. Naime, usvajanjem urbanističkog projekta Galeb, 2012. godine, predefinisano je idejno rješenje hotela. Od tog perioda do danas, standardi i zahtjevi hotelskih operatora značajno su se promijenili i postojeće idejno rješenje hotela je u potpunosti zastarjelo. Očekujemo da promjena urbanističkog projekta Galeb bude realizovana u što skorijem roku, kako bi mogli krenuti u narednu fazu investicije uzimajući u obzir da hotelski operatori to očekuju. Jedini razlog podnošenja ove inicijative je promjena izgleda budućeg hotela dok se svi ostali parametri zadržavaju, a pojedini smanjuju kao što je spratnost - objasnio je Komnenić.

On je pojasnio da trenutno paralelno razrađuju dva idejna rješenja novog hotela, u skladu sa inputima koje su dobili od hotelskih operatora.

- Oba idejna rješenja su u skladu sa važećim urbanističkim projektom usvojenim 2012. godine, u dijelu zauzetosti i izgrađenosti. U poređenju sa važećim rješenjem prethodnog vlasnika, novim idejnim rješenjem spratnost objekta se smanjuje za šest nadzemnih etaža, a ukupna visina objekta umanjuje za oko 20 metara. Koristeći iste urbanističke parametre, u okviru maksimalno dozvoljene bruto-građevinske površine, novim rješenjima se zadržava isti broj ležaja, a razvijaju prostraniji i brojniji javni i komercijalni prostori. Osim toga, novim rješenjima se postiže i značajno veći broj parking mjesta - naveo je Komnenić.

Investitor je zbog pokrenute procedure izmjene urbanističkog projekta, predložio da se uradi i izmjena postojećeg Ugovora o regulisanju odnosa sa Vladom i Ulcinjskom rivijerom u dijelu rokova koji treba da teku od usvojenih izmjena urbanističkog projekta.

- Primjera radi, ovdje smo predložili i smanjenje određenih rokova kao što je izmjena prethodnog roka za izradu glavnog projekta od 18 mjeseci da se smanji na 12 mjeseci od usvajanja urbanističkog projekta nakon čega bi nam trebalo još maksimalno tri mjeseca za početak gradnje. U konkretnom, ne radi se o novom zahtjevu, već zahtjevu koji je prouzrovan isključivo pokrenutom procedurom izmjene urbanističkog projekta - pojasnio je Komnenić.

Na pitanje hoće li biti dio smještajnih jedinica u hotelu na prodaju, on je odgovorio da je namjera da se na ovoj lokaciji gradi hotel sa pet zvjezdica kojim će rukovoditi međunarodni brend i nemamo nikakve druge planove.

- Trenutni biznis planovi koji se razrađuju zasnovani su isključivo na klasičnom hotelu bez komponenti prodaje smještajnih jedinica na način predviđen relevantnim zakonom - kazao je Komnenić.


Zakupac plaže nije uklonio mobilijar

Vijesti su pitale hoće li kao novi vlasnik ove godine davati pod zakup kupalište i zemljište za parking prostor.

- Prethodni zakupac plaže kojeg je u posjed uveo naš pravni prethodnik i dalje nije uklonio svoj mobilijar iako mu je ugovor istekao 30. septembra prošle godine - naveo je Komnenić

On je rekao da su na lokaciji budućeg hotela koja obuhvata i prostor kupališta i postojećih parkinga, planirani pripremni radovi u vidu istraživanja terena i izrade geomehaničkih elaborata.

- Kao i uklanjanje postojećih objekata, da bi sve bilo spremno za početak radova kad se za to steknu formalno-pravni uslovi - rekao je sagovornik Vijesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.