NavMenu

Za zakup kućica na Adi Bojani stiglo pet ponuda

Izvor: Vijesti Srijeda, 07.06.2023. 09:50
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/biggunsband)
Na oglas hotelsko-turističkog preduzećea (HTP) Ulcinjska rivijera za davanje u dugoročni zakup na 25 godina 34 kućice na Adi Bojani po početnoj cijeni od 1,39 mil EUR sa uračunatim PDV-om pristiglo je ukupno pet ponuda

To je Vijestima potvrdio predsjednik Odbora direktora te državne firme Simo Dedić, dodajući da će ponude biti otvorene u narednih nekoliko dana i da za njihovo vrednovanje trebaju da formiraju Komisiju.

Odluku o davanju te imovine u zakup donio je Odbor direktora državne firme 9. maja, dok je javni poziv objavljen 11. maja sa rokom postavljanja ponuda od sedam dana. Traženo je da ponuđač dostavi detaljno idejno rješenje za turističko naselje u kojem posebnu pažnju treba posvetiti tome da se zadrži postojeći gabarit objekata. Zbog toga je javnost reagovala navodeći da ovo izaziva sumnju da je naručilac poznat i da se pokušava otuđiti imovina pred izbore, nakon čega je dostavljanje ponuda produženo do 5. juna.

Iz menadžmenta državne kompanije su poručili da oni nemaju para za ovu sanaciju koja bi koštala oko pet miliona eura i da novcem od zakupa planiraju da renoviraju ostatak tradicionalnih kućica na Adi Bojani.

- Početna cijena zakupa je 1,39 mil EUR sa uračunatim PDV-om, koji bi se isplaćivao u godišnjim ratama koje će se definisati ugovorom. Ako tokom trajanja zakupa dođe do privatizacije Ulcinjske rivijere, ugovor se smatra raskinutim automatski dok zakupac ima pravo na povraćaj novca za preostali neiskorišćeni period zakupnine koji bi dogovorio sa potencijalnim zakupcem - definisano je u javnom pozivu.

Navedeno je da je zakupac u obavezi da Ulcinjskoj rivijeri nakon isteka ugovora prepusti renovirane apartmane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.