NavMenu

TE Pljevlja ponovo na mreži

Izvor: Mina Utorak, 06.06.2023. 11:27
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/OPIS Zagreb)
Termoelektrana (TE) Pljevlja je, nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, ponovo priključena na mrežu, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

- Redovni godišnji remont počeo je 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane - rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Završeno je 71% građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta.

- Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje, koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i postrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja - dodaje se u saopštenju.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama Evropske unije (EU).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.