NavMenu

Dodijeljena priznanja Top Business Montenegro

Izvor: eKapija Utorak, 06.06.2023. 09:41
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Svaki početak je velik i važan, a da bi i rezultat bio takav, onda on mora biti zelen, poručeno je sa svečanosti na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima rangiranim u 2022. godini u okviru inicijative TOP BUSINESS MONTENEGRO 2023 (TBM). Na svečanosti je podgoričkom Institutu za bolesti djece uručena donacija TBM inicijative i Crnogoske komercijalne banke (CKB), vrijedna 6.000 EUR.

Direktorica TBM inicijative Ljiljana Burzan Nikolić rekla je, pozdravljajući zvanice, da je uvjerena da je svaki početak i velik i važan, iako nam se čini da su neki počeci manje, a neki više važni. Posebno cijeni, kako je navela, početke koji su "izrasli iz baze natopljene istinskim pregalaštvom, pogurani sazrelom silom stvaranja, iz ogoljene potrebe da nastane nova vrijednost".

- Ali zato, kad se dođe do vrha, pogled seže daleko i vidi se ne samo put koji smo savladali, već i putevi kojim nijesmo hodili, vide se novi horizonti i novi vrhovi. Kad posmatramo odozgo, drugačije sagledavamo i vidimo i pređeni put i put koji je pred nama. Odgovornost dobija jednu novu dimenziju - poručila je Burzan Nikolić.


Tada, objašnjava ona, počinjemo istinski da razumijemo da nikada nijesmo u fokusu samo mi - da je važno da u fokus uključimo i one sa kojima stvaramo, zbog kojih stvaramo, sa kojima dijelimo i kancelarije i sportske hale i parkove i bolnice.

- Neka naslijede i odgovornost uviđanja učinjenih propusta njihovih predaka u odnosu prema jedinom nam domu, našoj planeti, ali i svakodnevnih, isplaniranih i kontrolisanih napora da se situacija popravi. Da bi početak bio velik, mora imati brižno srce. Da bi rezultat bio velik i važan mora biti zelen. Baš kao i vrh - kazala je ona, čestitajući Svjetski dan zaštite životne sredine.


Tamaš Kamaraši
, predsjednik Upravnog odbora CKB koja je i pokrovitelj TBM, podsjetio je na slogan Top Business Montenegro inicijative koji glasi - Inspirisani uspjehom.

- Odlučili smo podržati ovaj projekat jer je inspiracija važan dio u našem profesionalnom životu. Svakodnevno nas inspirišu naši klijenti, naši partneri, ali i naši konkurenti. Inspirišu nas svojom vizijom, idejama i rezultatima koje ostvaruju. Vođeni njihovim primjerom, imamo dodatni motiv da unapređujemo naše usluge i da kao tim dostignemo naše pune potencijale - rekao je on.

Kamaraši je naveo da su nam danas, možda više nego ikada prije, potrebni inspiracija i pravi partnerski odnos.

- Partnerski odnos znači saradnju biznis zajednice, donosilaca odluka i svih koji pred sobom imaju jedan zajednički cilj - napredak i razvoj crnogorske ekonomije i društva. Zbog toga, želim da podsjetim da moramo još intenzivnije sarađivati, razgovarati i čuti jedne druge. Isključivo tako, kreiramo mehanizme i modele koji svima daju priliku da rastu i napreduju u fer okruženju - naveo je on.


Direktor Instituta za bolesti djece Velibor Majić kazao je zahvaljući se na donaciji da će ona biti upotrijebljena za kupovinu infuzionih špric pumpi i infuzionih pumpi.

- Dvije pumpe biće namijenjene odjeljenju za djecu do dvije godine starosti, a dvije za odjeljenje endokrinologije Instituta za bolesti djece, odnosno za djecu oboljelu od dijabetesa. One su nam neophodne za efikasno, dobro i sigurno liječenje naših najmlađih pacijenata. Hvala vam što mislite na budućnost naše djece i što uspjeh koji postižete usmjeravate na izuzetan i, po meni, na pravi način - rekao je on.

Na svečanosti koja je organizovana na Imanju Knjaz u Podgorici dodijeljena su priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima, koja su uručili Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija i analitički partner TBM inicijative, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore i Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za Sektor poslovanja sa pravnim licima.


U kategoriji velikih kompanija priznanje za poslovne prihode zavrijedila je Elektroprivreda Crne Gore, od srednjih - Plus d.o.o Podgorica, od malih Euro Petrol CG Podgorica, a u kategoriji mikro preduzeća Datika Podgorica.

U djelatnosti trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, a u djelatnosti hotelijerstva - Hotels Group Montenegro Stars Budva, restorani i kafići - Panevivo Podgorica, upravljanje nekretninama - Azmont Investments Herceg Novi, agencije za nekretnine - CMM Budva, revizija i računovodstvo - Ekonomik Accountants Podgorica, građevinarstvo - BEMAX Podgorica, hrana i piće - Meso-Promet Bijelo Polje, ostala proizvodnja i prerada - Gradir Montenegro Pljevlja, telekomunikacije - MTEL Podgorica, trgovina IT opremom - Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge - Kodio Podgorica, nafta i derivati - Jugopetrol Podgorica, farmacija - Glosarij Podgorica, medicinske usluge - Moj Lab Podgorica. Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Epam Systems Montenegro iz Podgorice.

Gost iznenađenja na svečanosti bio je psiholog i biznis konsultant Radoje Cerović, koji je održao motivacioni govor "Kako odgajiti ruže na mjestu gdje obično niču drače".

Fotogalerija
Top Business Montenegro
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.