NavMenu

Nova pravila na prelazu Mađarske granice, putnici će se dijeliti prema državljanstvu

Izvor: RTS Utorak, 06.06.2023. 08:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)Ilustracija
Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, mađarska policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike u kolovozne trake za kontrolu prema državljanstvu putnika.

To znači da će vozači putničkih vozila, prema svjetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije.

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provjera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori.

Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti djelimično izmenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savjetuje da prate postavljene znakove i upustva policajaca i graničara.

- Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primjenjivati trajno - navode u mađarskoj policiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.