NavMenu

U planu rješavanje stambenog pitanja za zaposlene u zdravstvu na sjeveru CG - Uskoro i 270 stanova u Podgorici i 140 u Kotoru

Izvor: Dan Ponedjeljak, 05.06.2023. 14:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ljekari i drugi zdravstveni radnici po prvi put u istoriji riješiće stambena pitanja u Pljevljima, Beranama i Žabljaku. Za zaposlene u javnom zdravstvu u najsjevernijem gradu u Crnoj Gori biće izgrađeno 45 stambenih jedinica, u Beranama 30, a na Žabljaku 15, po najpovoljnijim uslovima, kazala je u razgovoru za Dan Maja Radišević, v.d. direktorka Stambene zadruge zdravstvenih radnika Zdravstvo.

Prema njenim riječima, u glavnom gradu ubrzo će biti izgrađeno 270 stanova za zaposlene u javnom zdravstvu, dok će se u Kotoru graditi 140 stanova na tri atraktivne lokacije.

- U prijestonici će naredne godine biti stvoreni uslovi za gradnju 50 stanova za zaposlene u javnom zdravstvu. Osim Cetinja, tokom sljedeće godine intenziviraćemo aktivnosti u opštinama gdje postoji interesovanje radnika u javnom zdravstvu - u Bijelom Polju, Risnu i Herceg Novom - rekla je Radišević.

Ona je podsjetila da je od formiranja Stambene zadruge zdravstvenih radnika Zdravstvo izgrađeno ukupno sedam stambenih zgrada, od kojih tri u Podgorici i po dvije u Nikšiću i Tivtu.

- Zgrada na Starom aerodromu ima 37 stambenih jedinica, prva zgrada na Tuškom putu broji 70 stambenih jedinica, druga zgrada na Tuškom putu 97 stambenih jedinica i jedan poslovni prostor, dvije zgrade u Nikšiću broje ukupno 70 stambenih jedinica (po 35 u svakoj), dok dvije zgrade u Tivtu broje ukupno 48 stambenih jedinica (po 24 stambene jedice u svakoj) i jedan poslovni prostor - objašnjava Radišević.

Prema njenim riječima, u tom periodu stambeno pitanje riješilo je ukupno 496 zadrugara. Kupovinom stana pod povoljnim uslovim stambeno pitanje riješio je 321 zadrugar, s obzirom na to da je jedna garsonjera u drugoj zgradi na Tuškom putu ostala neraspodijeljena.

- Od tog broja, 75 su doktori medicine, 169 su medicinske sestre i tehničari, dok njih 77 spada u nemedicinsko osoblje. Dodjelom kredita/zajma za poboljšanje uslova stanovanja stambeno pitanje je riješilo 175 zadrugara, a ukupan iznos sredstava izdvojenih za dodjelu kredita/zajma za poboljšanje uslova stanovanja je 1.735.000 EUR. Od tog broja, 16 su doktori medicine, 109 su medicinske sestre i tehničari, dok njih 50 spada u nemedicinsko osoblje – rekla je Radišević i dodala da su godišnji prilivi od otplate kredita za 2022. godinu iznosili 245.003,05 eura, odnosno mjesečni prilivi po osnovu povraćaja kredita iznose nešto preko 20.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.