NavMenu

Rast kamatnih stopa u martu

Izvor: Mina Ponedjeljak, 05.06.2023. 13:37
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar porasla 0,04 procentna poena i iznosila je 6,17%, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

- Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou porasla 0,05 procentnih poena na 5,66% - navodi se u Biltenu CBCG.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u martu je pala 0,13 procentnih poena na 6,92%, dok je nominalna porasla 0,02 procentna boda na 6,2%.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u martu je pala 0,15 procentnih poena na 23,01 odsto, a nominalna 0,12 procentnih bodova na 20,16%.

Efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite na mjesečnom porasla je 0,92 procentna poena na 22,24%, a nominalna 0,7 procentnih bodova na 19,43%.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u martu je na mjesečnom nivou bila veća 0,01 procentni poen i iznosila je 0,29%.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u martu je iznosila 5,88 procentnih poena i bila je veća u odnosu na februar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.