NavMenu

Rušenje devastiranih objekata na Paliću označilo početak gradnje novog Vikend naselja - Priprema placeva za prodaju

Izvor: Beta Ponedjeljak, 05.06.2023. 09:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Rušenje 12 oronulih i devastiranih legalnih i nelegalnih objekata čiji izgled više decenija narušava izgled Vikend naselja na Paliću, počelo je u saradnji sa preduzećem Park Palić i privatnim vlasnicima.

Direktorka preduzeća Park Palić Valerija Denč izjavila je novinarima da je ovo početak rješavanja višedecenijskih problema u Vikend naselju.

- Kontaktirali smo sve privatne vlasnike koji imaju objekte u ovom naselju. Ostalo nam je još 32 objekta gdje nismo uspjeli da dođemo do vlasnika, ali ćemo nastojati da pronađemo ljude koji imaju veze sa ovim objektima - rekla je ona.

Njihov cilj je, kako je navela, ne samo da sruše pomenute objekte, nego i da očiste Vikend naselje kako bi ono postalo jedno od najljepših djelova Palića.

Podsjetila je da je prostor prema planu detaljne regulacije u vlasništvu grada Subotice.

- Grad će imati veliku šansu da zaradi jer pripremamo placeve za dalju prodaju. Ovo je početak izgradnje novog Vikend naselja - istakla je Denč.

Za posao rušenja objekata iz pokrajinskih izvora obezbijeđeno je ukupno 36 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.