NavMenu

Višemilionska investicija - Počela izgradnja autobuske stanice u Herceg Novom

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.06.2023. 09:10
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/hercegnovi.me)
Postavljanjem kamena temeljca počela je izgradnja autobuske stanice u Herceg Novom. Riječ je o višemilionskom projektu koji će omogućiti bolje uslove putničkog saobraćaja ali i rasteretiti gužvu i glavni magistralni put.

- Ovo je veliki dan za Herceg Novi i početak dugoročnog razvoja kada je u pitanju saobraćaj i dolazak autobusa. U ovom dijelu ovdje imaćemo i ostale sadržaje privrednog karaktera koji će oplemeniti kompletan ovaj prostor - rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

On je kazao da će se u Igalo u naredne dvije godine uložiti više od sedam miliona eura što će promijeniti izgled tog dijela grada.

- Ovo je jedan od najvećih projekata koji se realizuje u Herceg Novom u posljednjoj deceniji, a siguran sam jedan od pet najvećih projekata u Herceg Novom u proteklih nekoliko decenija - rekao je Katić.

On se zahvalio Vladi i Upravi za kapitalne projekte za pomoć u realizaciji prijeko potrebnih investicija u Herceg Novom.

- Sredstva su obezbjeđena još za vrijeme Uprave javnih radova na čelu sa Borom Lučićem. Ovo je pravi primjer saradnje između državnih i lokalnih vlasti kako je trebalo da bude prethodnih godina. Hvala svima pa da se vidimo ponovo na otvaranju autobuske stanice na ovom istom mjestu za 20 mjeseci koliko je predviđeno da traju radovi - rekao je Katić.

Polaganje kamena temeljca (Foto: Opština Herceg Novi)Polaganje kamena temeljca
Autobusku stanicu će graditi kompanija Entext inženjering, a direktorica kompanije Anđelka Milutinović kaže da je gradnja tog projekta za njih veliki izazov.

- Ovaj projekat nije samo po posebnim standardima u regionu već po svjetskim trendovima. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje i da ćemo sve uraditi u roku i u vrhunskom kvalitetu - kazala je Milutinović.

Površina centralnog objekta sa pripadajućim aneksom je bruto površine 5.085,99 m2, odnosno 2.932,33 m2 neto površine. Projektovano je 18 dolazno-odlaznih perona, od kojih je devet nadkrivenih, a isto toliko nenadkrivenih, kao i 10 parkirnih perona.

U sklopu autobuske stanice projektom je predviđen centralni objekat sa pripadajućim aneksom i zona autobuskih perona.

Ispred kompleksa autobuske stanice projektovan je uređen prostor sa pristupnim saobraćajnicama i parkingom kapaciteta 53 parking mjesta za korisnike, a poseban dio predviđen je za parkiranje taksi vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2023.  |  Finansije

Crnogorska ekonomija u drugom kvartalu porasla 6,9%, BDP blizu 1,69 mlrd EUR

Bruto domaći proizvod Crne Gore u drugom kvartalu iznosio je blizu 1,69 mlrd EUR i zabilježio je najveći rast u Evropi, pokazuju podaci Monatat. Naime, stopa realnog rasta BDP-a iznosila je 6,9%, što je najbolji rezultat u Evropi. Iza Crne Gore nalazi se Island sa rastom od 4,5%. Iz Monstata podsjećaju da je u istom periodu prethodne godine BDP je iznosio 1,4 mlrd EUR. Kada je riječ o ostalim zemljama, iza Islanda se našla Malta sa rastom

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.