NavMenu

Još dva kliničko bolnička centra u CG - Za KBC Kotor potrebno 4,22 mil EUR, za Berane 6,36 miliona

Izvor: eKapija Petak, 02.06.2023. 07:25
Komentari
Podeli
(Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)
Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila odluke od osnivanju kliničko-bolničkih centara Kotor i Berane, sopšteno je.

Kada je riječ o KBC Kotor, navedeno je da će se donošenjem ove odluke, stanovnicima južne regije omogućiti brža i dostupnija zdravstvena zaštita tercijarnog nivoa iz djelatnosti hirurgije i interne medicine.

- U diskusiji je naglašeno da će i pored bolje i blagovremenije dostupnosti ovih usluga, doći do rasterećenja Kliničkog centra Crne Gore u odnosu na ove usluge. Za implementaciju ovog akta potrebno je obezbjeđivanje dodatnih finansijskih sredstava u ukupnom iznosu od 4,22 mil EUR u periodu od 2024. do 2026. godine - pojašnjeno je.

Kako je navedeno, ova sredstva su potrebna za obezbjeđivanje zapošljavanja novih radnika i nabavku određene opreme, stručno osposobljavanje doktora specijalista, doktora užih specijalista i drugih zdravstvenih radnika.

Osnivanje JZU KBC Berane donijeta je u cilju povećanja, odnosno očuvanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite građanima sjeverne regije.

- Za implementaciju ove odluke nije potrebno obezbjeđivanje dodatnih finansijskih sredstava za 2023. godinu, dok je za naredne tri godine potrebno ukupno 6,36 mil EUR - naveli su iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.