NavMenu

Raspisani pozivi za dodjelu podrške u oblasti turizma - Na raspoloaganju 630.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raspisalo je javni poziv za mjere podrške u oblasti turizma. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju svih mjera iznose 630.000 EUR.

Kako je objavljeno, podrška se dodjeljuje u sledećim oblastima:

Mjera I-A - Podrška organizovanju manifestacija čija ukupna predračunska vrijednost iznosi do 30.000 EUR;

Mjera I-B - Podrška organizovanju manifestacija/festivala čija ukupna predračunska vrijednost iznosi iznad 30.000 EUR;

Mjera II - Unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu;

Mjera III - Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma;

Mjera IV-A - Unapređenje kapaciteta za MICE turizam;

Mjera IV- B - Organizovanje MICE događaja;

Mjera V - Podrška za sprovođenje zajedničke kampanje sa turoperatorima.

- Cilj javnih poziva je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti - pojašnjeno je.

U pozivu se navodi da se na taj način stvaraju preduslovi za obezbijeđenje održivog razvoja turizma, jer se svim projektima koji će biti podržani kroz javne pozive obezbijeđuje pravilno upravljanje destinacijom (razvoj cjelogodišnjeg proizvoda, ujednačeniji regionalni razvoja), razvijanje socio-ekonomske komponente (otvaranje novih radnih mjesta, podrška postojećim biznisima i preduzetništvu), očuvanje kulturno istoriske baštine (podrška projektima iz kulture kao osnove očuvanja identiteta) i poštovanje principa i standarda koji se odnose na zaštitu životne sredine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.