NavMenu

Konstituisan Koordinacioni odbor za žensko preduzetništvo

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 12:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Privredna komora Crne Gore)Ilustracija
U okviru Privredne komore Crne Gore formiran je Koordinacioni odbor za žensko preduzetništvo, a na nedavno održanoj konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati 29 članica - predstavnica privrednih društava, državnih institucija i nevladinog sektora.

Sjednicu je vodio potpredsjednik Privredne komore Nikola Vujović, uz podršku sekretarke Ane Filipović.

Vujović je pojasnio da su djelokrug i zadaci Koordinacionog odbora, između ostalog, praćenje, analiziranje i unapređenje ženskog preduzetništva kao i razmatranje aktuelnih tema iz sfere biznisa, kao što su finansiranje ženskog preduzetništva, otvoreni pozivi za projekte od strane EU, nastupi na sajmovima, promocije i edukacije.

Za predsjednicu Koordinacionog odbora za žensko preduzetništvo izabrana je Jasna Pejović, direktorica kompanija Digital Bee i start up-a Flourish dok će njena zamjenica biti Ivana Tomašević, direktorica Biznis start-up centra Bar.

- Ovaj koordinacioni odbor će se, između ostalog, zalagati za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za uključivanje žena u preduzetništvo, unapređenje njihovog položaja na tržištu rada, te aktivno učestvovati u izradi i implementaciji dokumenata u cilju definisanja mjera podrške ženskom preduzetništvu - objavljeno je na sajtu Komore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Saobraćaj

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog terminala na aerodromu Podgorica, sa propratnim sadržajima, ne može govoriti prije nego Vlada donese konačnu odluku o tome hoće li zadržati upravljanje nad tim preduzećem. Vlada, kako je naveo, treba da odluči hoće li se zadržati državno upravljanje nad ovim preduzećem, ili će se vazdušne luke u Tivtu i Podgorici dati u koncesiju.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.