NavMenu

Morsko dobro kupuje šest trajekata sa rezervnim djelovima i opremom - Vrijednost tendera 8,1 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Flickr/Printscreen)
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za nabavku šest trajekata za prevoz putnika na liniji Kamenari Lepetane. Kako je naznačeno, nabavljaju se trajekti sa rezervnim djelovima i pratećom opremom.

Vrijednost nabake je 6,7 mil EUR bez, odnosno oko 8,1 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

Tender je podijeljen po pratijama, pa je je za trajekt tip jedan opredijeljeno 110.000 EUR, za tip 2 140.000 EUR, tip tri 150.000 EUR, dok je za trajekt tip 4 Morsko dobro opredijelilo 900.000 EUR.

Za još dva trajekta kompanija je opredijelila 2,8, odnosno 1,7 mil EUR, dok je za rezervne djelove i opremu izdvojeno 910.600 EUR.

U tenderu stoji da je za prvih pet trajekata rok dostave jul ove godine, dok je za poslednje plovilo i rezervne djelove i opremu rok 1. mart 2024. godine.

Tender je otvoren 15 dana, odnosno do 15. juna, što je krajnji rok za dostavljanje ponuda.

Iz Morskog dobra su skraćenje roka obrazložili ljetnjom sezonom.

- Trenutno na liniji Kamenari - Lepetane saobraćaju tri trajekta koji, za sada, obezbjeđuju nesmetan protok vozila i putnika, bez većih kolona i zastoja na trajektnim prilazima. Međutim, s obzirom da je na pragu ljetnja turistička sezona i da je broj vozila koji koriste ovu trajektnu liniju konstantno u porastu, a uzimajući u obzir i da zakup jednog trajekta ističe početkom mjeseca juna, kapaciteti postojećih trajekta ubrzo neće biti dovoljni da obezbijede nesmetano odvijanje saobraćaja - naveli su iz kompanije.

U cilju obezbjeđivanja kontinuiranog i nesmetanog prevoza vozila i putnika na relaciji Kamenari - Lepetane u ljetnjoj turističkoj sezoni, što je od izuzetnog značaja na nivou cijele države, neophodno je obezbijediti dodatne trajekte, odgovarajućih kapaciteta.

- Shodno ukazanim potrebama za obezbjeđivanjem dodatnih kapaciteta, odnosno trajekata, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore pokreće otvoreni postupak javne nabavke u skladu sa članom 54 stav 4 ZJN i određuje kraći rok za podnošenje ponuda (ne kraći od 15 dana) od dana objavljivanja tenderske dokumentacije - navedeno je u pozivu.

Razlozi za skraćenje roka uslovljeni su, kao što je to i naznačeno, ljetnjom turističkom sezonom koja je na pragu, a od koje i privreda i država imaju velika očekivanja u pogledu ostvarenja posjete turista, zbog čega je neophodno obezbijediti i pružiti adekvatnu uslugu pomorskog saobraćaja na relaciji Kamenari - Lepetane.

Detalji tendera dostupni su OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.