NavMenu

Da li će prva primjena vještačke inteligencije u kontakt centrima potisnuti potrebu za operaterima?

Izvor: RTS Četvrtak, 01.06.2023. 11:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: whiteMocca/shutterstock.com)Ilustracija
Daktela Četbot predstavlja najnoviju evoluciju u interakciji sa korisnicima kontakt centara. Za razliku od klasičnih, koji rade na osnovu uspostavljenog scenarija, on nudi sofisticirane algoritme za kontekstualno rezonovanje i rješava probleme slične ljudima. Sposoban je da obavi 1.700 razgovora u minutu. Hoće li ovo potisnuti potrebu za operaterima?

Ovaj bot pamti kontekst interakcije i brže pronalazi odgovore na složena pitanja korisnika, a zasnovan je na naprednoj vještačkoj inteligenciji.

- Ne mislim da će vještačka inteligencija zamijeniti ljude. Trenutno je u žiži i odlično može da obavi mnoge zadatke, možda bolje nego ljudi. Ali mnoge zadatke i dalje nije moguće uraditi samo pomoću nje. Ona je idealna za neke jednostavne zadatke koji već imaju pripremljenu strukturu za određeni posao koji će ona brže i lakše riješiti. To sa ljudima nije moguće - kaže Rihard Bar, osnivač Daktele.

Nekoliko implementiranih funkcionalnosti botova u ovom kontakt centru su sumiranje komunikacione niti, poboljšanje, ubrzanje i povećanje automatizacije komunikacije pisanja tekstova. Dakle, novo rješenje eliminiše potrebu za čitanjem svih elektronskih poruka.

ChatGPT ubrzava orijentaciju u sistemu, tako da agent može da se fokusira na brži pregled istorije korisnika tokom komunikacije sa njima. Kontakt centar omogućava agentima da napišu samo listu sa glavnim tačkama razgovora koji se automatski proširuju u propisanu elektronsku poštu.

I to sa sve formalnim i komunikacionim zahtjevima, preko GPT-3.5. Istovremeno, agent može da označi i napiše rečenicu u drugom stilu, kako bi zvučala formalnije ili prisnije.

- Ono što je zaista savršeno je što čet, vois ili i-mejl botovi rade 24/7 cijele godine. Ne morate trošiti mnogo vremena na njihovu obuku ako vaš zaposleni da otkaz. Jednom kad naučite bota kako da koristi vaš sistem ili riješi problem, on će to obaviti savršeno, sa manje mogućnosti za grešku - kaže Rihard.

On tvrdi da je ovakvo rješenje idealno za kompanije koje imaju više od desetoro zaposlenih jer sa toliko osoba postoji ogromna količina komunikacije koju treba dodatno pokriti.

Kompanija planira sveobuhvatniji inovacioni projekat, tokom kojeg će ChatGPT postati dio cjelokupnog portfolija proizvoda i stvoriti prvi pravi omnikanal vještačke inteligencije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Saobraćaj

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog terminala na aerodromu Podgorica, sa propratnim sadržajima, ne može govoriti prije nego Vlada donese konačnu odluku o tome hoće li zadržati upravljanje nad tim preduzećem. Vlada, kako je naveo, treba da odluči hoće li se zadržati državno upravljanje nad ovim preduzećem, ili će se vazdušne luke u Tivtu i Podgorici dati u koncesiju.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.