NavMenu

Otvoren bulevar od Podgorice do Tuzi - Pogledajte kako izgleda saobraćajnica (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 31.05.2023. 11:33
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore)
Bulevar Podgorica - Tuzi dužine 2.600 metara sa četiri saobraćajne trake otvoren je danas, a riječ je o investiciji vrijednoj 6,5 mil EUR.

Bulevar su otvorili predsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Prema riječima premijera Abazovića, ova saobraćajnica biće brza veza između Podgorice i Tuzi, ali i glavnog grada i graničnog prelaza.

- Sve ono što budu bile aktivnosti na ovom pravcu, a biće ih dosta i kada su u pitanju novi pogoni u Tuzima, ali i aktiva glavnog garada koja i na ovom prevoju predviđa razvoj, mislim da je jako značajno za građane i privrednike da imaju ovu brzu komunikaciju i da sada ova distanca zaista prelazi bez ikakvih problema. Sve što treba da radimo u narednom periodu jeste investiranje u infrastrukturu - kazao je Abazović.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Kako je kazao, dobra vijest je što je projekat završen u roku.

- Imamo i dio puta koji nije dio ovog projekta, a koji je takođe u rekonstrukciji i koji će biti završen do 13. jula. To znači da ćemo pred sami špic glavne sezone u ovom dijelu imati funkcionalnu infrastrukuturu - dodao je.

Vuksanović je kazao da se radi se o bulevaru dužine 2.600 metara sa četiri saobraćajne trake.

- Projektant na ovom poslu bio je Civil engineering, revident Projectman, izvođač radova Bemaks, dok je nadzor vršila kompanija Građevinski nadzor. Radi se o značajnom objektu kako za Podgoricu, jer smo riješili jedno usko grlo, tako i za opštinu Tuzi, jer smo poboljšali povezanost između ove dvije opštine. Vrijednost radova je 6,5 mil EUR, a Glavni grad je u projektu učestvovao sa 1,3 miliona - kazao je Vukasnović.

(Foto: Vlada Crne Gore)
On je zahvalio izvođaču radovima i svima koji su uključeni u projekat što je sve završeno i prije roka.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac izrazila je zadovoljstvo što tako moderna saobraćajnica povezuje Podgoricu i Tuzi.

- Perspektiva Crne Gore u Evropskoj uniji zahtijeva mnogo bolju infrastrukturu i sigurna sam da ovi početni koraci ohrabruju građane. Vjerujem da će Podgorica ubrzo biti moderan grad, da će još biti ovakvih saobraćajnica i da ćemo svi zajedno imati mnogo veći stepen odgovornosti da ih realizujemo. Bez puteva nema ni privrednog razvoja, tako da je i ova saobraćajnica važna za kako za privredni i kulturni razvoj, tako i za privlačenje investicija - navela je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.